La Pastisseria Ferrer Xocolata i els alumnes de l’Escola Cor de Maria treballen conjuntament per crear una mona robotitzada

La Pastisseria Ferrer Xocolata d’Olot és coneguda, entre d’altres coses, per les seves mones de pasqua. El pastisser Jordi Ferrer cada any dona forma a les seves idees en forma de xocolata, les exposa a l’aparador de la botiga i acabat el període festiu ofereix la xocolata a l’Escola d’Educació Especial Joan XXIII d’Olot.


Enguany el pastisser col·labora amb els alumnes de secundaria de l’Escola Cor de Maria per donar forma a un parc d’atraccions de xocolata en moviment.

Jordi Ferrer, Pastisser de Ferrer Xocolata: “La col·laboració amb l’escola ja va començar el mes de setembre, quan va començar el curs escolar, però ja venia des de la pasqua anterior. Com que més o menys d’un any per l’altre ja se què vull fer, doncs se’m va acudir demanar aquí a l’escola a la professora de tecnologia dels nens de segon d’ESO a veure si podien col·laborar amb l’idea que tenia”

Els alumnes s’han dividit en grups per crear les diferents peces que composaran el parc d’atraccions, des dels cavallets, la muntanya russa, l’atracció de força i, fins i tot, el carro de venta de gelats.

Jordi Ferrer, Pastisser de Ferrer Xocolata: “Al final serà la mona que estarà a la pastisseria que serà un parc d’atraccions i això és el que hem transmès a la mainada. Hem dividit les dues aules en diferents grups i cadascun ens farà la part mecànica i la part de suport de cadascuna de les atraccions”

El pastisser ha acompanyat als alumnes durant les seves lliçons a l’aula de tecnologia per formar part del procés de creació de l’estructura i ajudar-los en tot moment. Per a ells ha estat un bon mètode d’aprenentatge per posar en pràctica el temari de l’assignatura.

Gerard Vila, Alumne de l’Escola Cor de Maria: “En aquest projecte hem après a clavar claus, saber fer servir silicona, tallar fusta, enganxar leds i jo crec que ha estat una experiència inoblidable per a tots perquè és una experiència única ja que en Jordi ens brinda aquesta oportunitat de fer un parc d’atraccions”

Acabat el projecte la mona romandrà exposada des de finals de març fins el 22 d’abril, quan es repartirà als alumnes de l’Escola Joan XXIII.