La Vall de Bianya espera que les obres de la via verda puguin iniciar-se en els primers mesos de l’any

La Vall de Bianya continua pendent del projecte de la Via Verda que ha d’unir la Garrotxa amb el Ripollès per la Ruta del Ferro. La Diputació de Girona havia de licitar el projecte a finals de 2018, però ha volgut aprofitar les obres per instal·lar la fibra òptica. L’ajuntament garrotxí espera que les obres puguin començar els primers mesos de l’any.


Actualment la Via Verda de la Vall de Bianya arriba fins a l’Hostalnou, però molt aviat estarà connectada amb la comarca veïna del Ripollès, a través de la Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses. La Diputació de Girona n’ha endarrerit la licitació per aprofitar l’actuació i instal·lar-hi la fibra òptica. Això ha fet que s’hagués de redactar el nou projecte i aprovar-lo.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya: “Estem en aquest punt, tots els permisos signats, tot a punt, però està en mans de la Diputació. El que voldríem és que ja estigués licitat però sabem que hi estan a sobre i que aquests primers mesos de l’any es pugui tirar endavant”.

L’Alcalde de Bianya, Santi Reixach, destaca la importància que tindrà aquest camí, que forma part de la Via Verda que anirà de Girona al Ripollès. El tram de la Garrotxa comprèn uns 26 quilòmetres.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya: “De Sant Feliu de Guíxols podrem anar fins a Campdevànol, és una cosa molt esperada i l’esperem amb molta il·lusió, ja que ens travessa la Vall”.

La Diputació té previst iniciar el tràmit de licitació dels projectes de les vies verdes i el de la fibra òptica de forma conjunta aquest mateix mes i començar les obres abans de l’estiu.

x