La Vall d’en Bas celebra el 50è aniversari de la fusió dels seus pobles amb l’estrena d’un documental

En motiu del 50è aniversari de la fusió dels pobles de la Vall d’en Bas l’Ajuntament estrenarà un documental a Can Trona la primera setmana d’abril. El projecte ha estat encarregat a Tània Ribas, de Zeba Produccions, que està recopilant imatges del procés de concentració parcel·lària de l’etapa dels anys 50 i 60, especialment dels anys 1968 i 1969. Però per a fer el documental falta fons fotogràfic, i el consistori demana col·laboració veïnal per completar el projecte.

Tània Ribas, Directora Documental: “Estem veient que ens falta un gran fons de fotografies, i per nosaltres és important que la gent hi col·labori a ampliar-lo per contextualitzar l’època i comprendre com era la Vall en el moment de la fusió, així com conèixer com era la seva vida social.”

 

Laura Canalias, Tècnica de Cultura de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas: “La idea és que la gent pugui venir a l’Ajuntament amb les seves fotografies. Nosaltres les recollim, les escanejarà la productora Zeba produccions, i apuntarem el nom i telèfon de les persones perquè es tornin a recollir. Volem que sigui un documental col·laboratiu perquè la gent se’l faci també seu.”

En motiu del cinquantè aniversari, la Vall d’en Bas celebrarà diversos actes de celebració el primer cap de setmana d’abril, juntament amb l’estrena del documental.