L’Ajuntament d’Olot declara en estat de ruïna l’immoble número 14 del carrer Lliberada Ferrarons

L’última Junta de Govern Local d’Olot ha declarat en estat de ruïna el número 14 del carrer Lliberada Ferrarons, amb la petició expressa que el propietari l’enderroqui o s’atengui a les conseqüències. La mesura és una actuació més de l’Ajuntament sobre els edificis que es tan en una situació més precària per mirar d’evitar qualsevol risc de despreniment al Nucli Antic.


L’immoble número 14 del carrer Lliberada Ferrarons d’Olot està en un estat de degradació evident i la Junta de Govern Local acaba de declarar-lo en estat de ruïna. La declaració comporta la petició expressa que el propietari enderroqui l’edifici. De no fer-ho, el consistori pot iniciar els tràmits per a l’obertura d’un expedient sancionador, de la mateixa manera que va fer amb el propietari de l’edifici de la plaça Campdenmàs que va patir un esfondrament en el seu interior.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Un expedient amb la finalitat de posar-los una sanció que ja sabeu que va dels 90.000 als 900.000 euros, una sanció dura, i si no ho fan, estem disposats a arribar a la ruïna immiment i que sigui l’Ajuntament el que l’executi, repercutint subsidiàriament en el propietari les obres que s’hagin fet allà”.

La mesura és una actuació més empresa per l’Ajuntament sobre els edificis del Nucli Antic d’Olot que es troben en situació més precària.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Torno a fer la crida. Ull amb els propietaris perquè no estem disposats que ens caigui cap altra casa. Ja ho sé que poden anar posant molts recursos però apel·lo a la consciència de cadascú. Passant pel carrer veus com estan les coses i, per tant, que actuïn”.

L’alcalde d’Olot ha advertit que la maquinària de l’administració és lenta però no pararà, hi hagi o no eleccions, per evitar cap més despreniment al Nucli Antic.