L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa portarà a terme aquest dissabte la primera acció pel judici del procés

Dissabte a 3/4 de 12 del matí començarà la primera de les accions que l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa impulsa en rebuig al processament dels líders del procés independentistes. La primera tindrà com a protagonista la veu del president d’Òmnium, Jordi Cuixart.


Aquest proper dissabte, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa portarà a terme la segona de les accions que donen sentit a la intervenció de reivindicació que han previst mentre duri el judici del procés i que completa la instal·lació que van muntar aquest passat cap de setmana als balcons de l’antic hospital: puntals grocs que suporten altaveus que no sonen. La imatge vol significar les veus i les idees silenciades dels presos, en un edifici que es troba molt a prop del que va ser l’antiga presó d’Olot.

Servand Solanilla, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: “És un antic hospital, per tant, el treball recull la memòria de l’edifici com a espai per a tothom, com a espai d’acollida, d’assistència, de suport. Torna a ser una metàfora de l’assistpencia, del suport de la situació que tenim”.

La instal·lació muda de l’Assemblea d’Artistes serà contrastada cada dissabte a 3/4 de 12 del matí amb una acció que enaltirà la paraula a la plaça del Mercat. La primera serà aquest proper 9 de febrer, on sonaran alguns dels discursos que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va pronunciar abans del seu empresonament preventiu.

Joan Serra Capallera, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: “El que ens trobarem serà un balcó buit on un dels empresonats posarà de manifesta allò que pensa. Amb Òmnium Garrotxa i Òmnium Barcelona s’han preàrat una àudios de manifestacions d’en Jordi Cuixart, amb una durada aproximada d’uns 15 o 20 minuts, en la qual sentirem una persona injustament empresonada per pensar i per dir, pensant i dient”.

Les accions es repetiran cada dissabte a la mateixa hora, i tindran com a protagonista la paraula expressada en la seva radicalitat.

Joan Serra capallera, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: “L’Adriana Planagumà i la Paula Arbós faran una intervenció de veu a partir d’àries o veus a capella. Hi haurà també ‘performances’ de guitarra, una ‘performance’ poètica amb en Lluís Riera i en David Caño i segurament també hi haurà una ‘performance’ literària amb en Francesc Serés. Molt representatiu del moment seria que pogués venir la Txell Bonet, la companya d’en Cuixart, no tant com a dona de, sinó com a artista. Ella és una ‘performancer’ literària”.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa convida els ciutadans a assistir a un acte de reivindicació diürn que vol completar el que l’ANC i Òmnium impulsen cada dilluns davant l’Ajuntament quan es fa fosc, i que acabarà de la mateixa manera, amb el cant dels segadors, un minut de silenci i la demanda de llibertat.

Joan Serra capallera, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: “Posarem en evidència que, malgrat les presons, el pensament és lliure i la paraula és lliure i per tant no es poden empresonar”.