Una empresa social impulsada des de l’administració donarà feina a aturats de llarga durada a la Garrotxa

L’Àrea d’Ocupació de Dinàmig treballa en la creació d’una empresa social per donar feina a persones majors de 45 anys en situació d’atur crònic. Serà un projecte de serveis de neteja i ajudes en l’àmbit domiciliari, ja que segons un estudi, són els sectors on millor podria encaixar aquest col·lectiu d’aturats.


Un estudi del consorci Dinàmig ha permès detectar que els aturats de llarga durada de la Garrotxa comparteixen algunes característiques tot i ser un col·lectiu heterogeni. Són persones que fa més de dos anys que no treballen, majors de 45 anys i amb un nivell baix d’estudis. Per tal d’acompanyar-les en la seva inserció al mercat laboral, l’ens comarcal ha iniciat un projecte pioner: la creació d’una empresa social.

Eduard Llorà, Conseller Comarcal Promoció Econòmica Garrotxa: El que volem fer és una mica de mapa de quines empreses podriem arribar a fer una col·laboració per iniciar un projecte enfocat a aquesta població, amb la idea que els poguéssim inserir i reduir l’atur cronoficat que pateixen.

Després d’estudiar diversos àmbits com el turisme, la indústria o el comerç, s’han identificat els principals sectors on els perfils necessitats podrien encaixar millor.

Eduard Llorà, Conseller Comarcal Promoció Econòmica Garrotxa: Vam revisar diferents sectors i ens ha semblat que podem començar a treballar en els recursos domèstics, el tema de la neteja i el treball en el bosc.

Amb aquests resultats, Dinàmig ha començat les gestions per desenvolupar un negoci de serveis de neteja i cures en l’àmbit domiciliari. La iniciativa podria comptar amb la col·laboració d’altres empreses i organitzacions.

 

 

 

 

x