El nou cicle ‘Dijous de l’Òmnium’ porta a Olot obres literàries sobre històries de superació personal i de supervivència

Òmnium Cultural Garrotxa ha presentat la nova edició del cicle Dijous de l’Òmnium per al 2019. Enguany, les obres literàries que s’hi presenten giren entorn del tema de la superació personal a través de diferents experiències viscudes.


Òmnium Cultural Garrotxa ha presentat la nova edició del cicle Dijous de l’Òmnium per al 2019. El passat 17 de gener ja va tenir lloc la primera de les conferències, a càrrec de Núria Martí, que va presentar el llibre ‘Demà tindrem sort’, sobre l’exili de Joan Pacheco després de la victòria franquista a la Guerra Civil. Un conflicte com aquell, o tragèdies personals sobtades, són el que els llibres que es presentaran utilitzen per explicar històries de superació personal en aquest nou cicle d’Òmnium Garrotxa.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Poden tractar temes molt lligats a tot el que és la superació personal, la supervivència, després d’enfrontar-te a una situació molt extrema”

El proper ‘Dijous de l’Òmnium’, programat per dijous vinent a les 7 de la tarda, convidarà Marta Orriols per presentar la novel·la ‘Aprendre a parlar amb les plantes’, on explica la reconstrucció personal que la protagonista, Paula, experimenta després d’una pèrdua sobtada. L’obra ha estat la guanyadora del premi Òmnium a la millor novel·la de l’any.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Gairebé devem ser els primers que, des del premi, farem la presentació del seu llibre”.

El cicle tornarà el 14 de març a parlar de la Guerra Civil de la mà del periodista i escriptor Víctor Amela i la seva novel·la ‘Jo hauria pogut salvar Lorca’, una frase que va perseguir un dels seus dos avis, que van lluitar en bàndols contraris.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “És una frase i un horror que el va perseguir tota la vida a aquest home, com es veu a la novel·la, i està escrita d’una manera que Lorca hi sura per tots costats. Pot ser molt interessant també”.

A l’abril, Òmnium s’associa amb Alba per col·laborar amb el festival MOT, que enguany parlarà de les quatre ribes de la Maditerrània. Fins a la riba nord-africana va viatjar l’autora dels llibres de poesia que s’hi presentaran, Noemí Morral, que va superar la pèrdua de la seva parella al Marroc.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Va ser tot el contacte amb el mar i amb una altra cultura elq ue la va ajudar a reviure, a poder tornar a enfrontar la vida”.

La conferència tindrà lloc un dimecres, no un dijous, i no a la seu d’Òmnium, sinó a l’Orfeó Popular Olotí. Tampoc serà dijous l’última de les xerrades, prevista per al 3 de maig per problemes d’agenda. Sílvia Soler presentarà la novel·la ‘El fibló’. Totes les conferències començaran a les 7 de la tarda.

x