Els alumnes de 5è de primària de l’Escola Malagrida realitzen un taller d’instruments tradicionals catalans

Una cinquantena d’alumnes de cinquè de primària de l’Escola Malagrida van participar aquest dimarts a una audició d’instrument tradicionals catalans, en el marc de les activitats programades des de la guia de recursos educatius de l’IME. L’audició, a càrrec de l’Escola de Música d’Olot, els servirà per entendre millor l’actuació d’una cobla sardanista en una sortida que realitzaran al Teatre Principal d’Olot properament.


En el marc de les activitats recollides a la guia de recursos educatius, una cinquantena d’alumnes de cinquè de primària de l’Escola Malagrida d’Olot van participar a un taller musical per conèixer de primera mà quins són els instruments tradicionals catalans, gràcies a una sessió a càrrec de l’Escola de Música i Xavier Pallàs, coordinada des de l’Institut Municipal d’Educació.

Xavier Pallàs, director Escola Música d’Olot:”Des de l’Escola de Música ens en cuidem de tot el que són audicions musicals. I el que intentem és que, en el llarg de la primària, vagin veient les diferents famílies d’instruments.”

Des de primer de primària fins a sisè, els alumnes de les escoles olotines i totes les que ho vulguin de la comarca, coneixen cada una de les famílies dels instruments musicals, en el cas concret dels alumnes de cinquè l’audició els hi serveix per fer més endavant una sortida al Teatre Principal, per escoltar una cobla de sardanes.

 Xavier Pallàs, director Escola Música d’Olot:”Els hi ensenyem els de la cobla tres quartans, que són els més antics tradicionals catalans i la seva evolució cap als instruments de cobla.”

 

Pep Monturiol, mestre música Escola Malagrida d’Olot:”Fem aquesta primera audició que és la cobla de tres quartans, que és l’origen de la cobla, i després anirem al teatre a veure una cobla al complet, i hi participen tots els alumnes de cinquè de primària de totes les escoles de la Garrotxa que en tenen ganes i que hi volen participar. A l’aula els mestres som músics, però no dominem tants instruments. Llavors, que et vingui un especialista que et pugui venir a explicar més bé cada família, al final tots n’acabem aprenent.”

 

 Aniol Sellabona, tècnic d’educació IME:”Aquest any tenim un total de 79 tallers, on s’hi parla de tota mena d’instruments, i per aquestes activitats hi passaran al voltant d’uns 1.900 alumnes.”

Ja fa cinc anys que es duu a terme a aquest projecte, i en concret a l’Escola Malagrida d’Olot, aquest any, hauran participat en aquest projecte uns 300 alumnes.