La XII edició de la violinada d’Argelaguer tindrà lloc del 8 al 10 de febrer

A la XII edició de la violinada es duran a terme diverses activitats com tallers, col·loquis, xerrades, balls i àpats per a tothom. Enguany s’ha apostat per cohesionar les cultures gallega i irlandesa amb les artistes convidades Begoña Riobó i Niamh Edwards.

Guillem Ballaz, Organització violinada: “Aquest any hi ha dues artistes convidades de dues cultures diferents, una d’Irlanda que portarà la música popular irlandesa, i una de gallega. És un luxe poder comptar amb dues persones d’aquest nivell. Busquem sempre gent que sigui destacable en la seva cultura, que té una certa projecció o gent que creiem que té destacable en qualsevol sentit, fins i tot gent que no és coneguda però que treballa des de l’arrel, que és el que ens interessa”

La jornada començarà divendres a la tarda on s’aniran a tocar unes peces a l’escola per fer que els nens siguin partícips de la festa i a la nit hi haurà concerts al Casal. Per continuar, dissabte al matí es duran a terme tallers de violí, dansa i corrandes on tots aquells que hi vulguin participar podran inscriure’s per 12 euros a la pàgina web laviolinada.cat Al migdia hi haurà un dinar i a la tarda continuaran els tallers, que seguiran amb un sopar i concerts a la nit. La festa continua diumenge, amb activitats com una cercavila i el ball final, on hi tindrà lloc una rifa de productes locals.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “La violinada és una festa que s’ha convertit en un acte tradicional al poble, ja és la dotzena edició i la gent se l’ha agafat com una festa pròpia en la qual es pot gaudir de la música de corda fregada, com en diuen els músics, i d’un dia fantàstic”

Amb un cartell ple d’activitats la violinada és una festa oberta per a tothom on s’intenta apropar la música a tots els públics amb el violí com a protagonista principal.

x