L’Ajuntament d’Olot aposta per la sal de desgel i un manteniment regular abans de decidir una solució definitiva per a la Plaça del Mig

Un manteniment regular podria ser la solució al paviment lliscant de la plaça del Mig d’Olot. Des de fa uns dies ja no hi ha la moqueta que s’hi va col·locar per evitar caigudes entre els vianants. L’alcalde ha explicat que, de moment, treballen per mantenir el terra sec i tirar-hi sal quan hi ha previsió de glaçades. Tot i així tenen pendent decidir si hi apliquen un tractament decapant per donar més rugositat a les rajoles.


L’Ajuntament d’Olot va retirar fa uns dies la moqueta que havia col·locat a la Plaça del Mig a causa del vent. Era una mesura provisional per evitar relliscades dels vianants pel glaç del paviment.

Després de demanar assessorament tècnic, l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, reitera que el terra de la plaça compleix totes les normatives. De moment, la solució immediata passa per fer-hi un manteniment regular i posar-hi sal de desgel.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: El que hem de fer amb les glaçades és mantenir-ho ben net i el més sec possible perquè no pugui quedar-s’hi res en aquesta petita rugostitat. Ja vam fer-hi una actuació i probablement n’haurem de fer alguna més de secat de la Plaça del Mig per a la pel·lícula d’aigua que queda en algunes zones, que es glaça i es torna a desglaçar al matí però no acaba de marxar. Després el tema de tirar-hi sal d’una forma regular en els tres mesos que aquí Olot glaça d’una forma més intensa.

El consistori olotí va enviar dues mostres empreses especialitzades de Barcelona i Madrid. Ara té pendent decidir si aplica un tractament decapant a les rajoles perquè tinguin més rugositat. El batlle olotí descarta que s’hagi d’aixecar el terra i fer canvis a l’obra.

Deixa un comentari