La Fira del Fajol de Batet de la Serra tindrà lloc el proper diumenge 10 de febrer

Batet de la Serra celebrarà el proper diumenge 10 de febrer la Fira del Fajol, amb la qual es posa punt i final a les tres fires amb “F” de la Garrotxa. En aquesta ocasió el protagonista és el fajol, un tipus de blat que tradicionalment s’utilitzava per a l’elaboració de plats com les farinetes, producte típic i conegut a la Garrotxa.


Una de les novetats de la fira d’enguany és la construcció d’una cabanya de marge als terrenys de Can Frontana, un element arquitectònic tradicional de la zona que antigament utilitzaven les persones que treballaven al camp per resguardar-se de la pluja.

Tavi Algueró, Alcalde Pedani de Batet de la Serra: “Era preservar o potenciar aquest patrimoni que tenim pseudo arquitectònic natural. És una cosa molt integrada a la natura, però és popular, que per Batet n’hi ha moltes”

A banda de la cabanya, també hi haurà una altra novetat que fa honor a la fira, i és que s’ha creat una sèmola de fajol que serà presentada el mateix dia de la fira i es podrà provar a un dels tastets organitzats durant la jornada o bé es podrà adquirir a un preu popular.

Carme Plana, Presidenta Amics del Fajol: “Hem fet una sèmola, després de molt de temps de barallar-me amb el molí hem aconseguit fer una sèmola de fajol i aquest any serà el dia de la fira els de la Cuina Volcànica la tindran de tastet”

 

Tavi Algueró, Alcalde Pedani de Batet de la Serra: “També hem de dir que es promociona molt que els artesans que venen a la fira i porten l’alimentació, se’ls incentiva molt perquè puguin introduir el fajol dins la seva producció”

Amb aquest tipus de blat de moro com a protagonista i present en la gran majoria de plats que es presenten durant la fira, en aquesta edició també s’hi podran trobar una demostració del procés d’elaboració de la farina del fajol, balls tradicionals, concurs de coques i l’actuació de la faràndula del nucli, en Batoies i les Perdius, entre d’altres activitats.