La primera acció de l’Assemblea d’Artistes per rebutjar el processament dels líders independentistes dona veu a les idees de Cuixart

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa ha protagonitzat la primera de moltes accions que faran cada dissabte davant l’antic hospital d’Olot, un equipament molt proper a l’antiga presó del municipi, per rebutjar el processament dels líders independentistes, que consideren injuts. Han començat amb una acció amb què s’han pogut escoltar novament les paraules de Jordi Cuixart.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa va dur a terme aquest dissabte al matí a la Plaça Mercat la primera acció per denunciar l’empresonament dels líders independentistes en presó preventiva. L’Assemblea ha estat instal·lant durant les últimes setmanes altaveus i suports d’obra de color groc a tota la façana principal de l’antic hospital Sant Jaume d’Olot.

Tate Lucena, Assemblea Artistes de la Garrotxa: “Això és una obra que en Servand Solanilla, del grup dels artistes de la Garrotxa, ha fet el disseny plàstic. Aquests altaveus, en realitat, estan silenciosos. I aquests pilars representen els nostres pilars que estan a la presó”.

Amb els altaveus en silenci permanent i les obertures de l’edifici apuntalades amb suports de color groc, els artistes garrotxins han rebutjat el processament dels líders independentistes. Dissabte al matí el silenci es va trencar per primera vegada, i es van poder escoltar intervencions enregistrades de Jordi Cuixart durant alguns minuts.

Tate Lucena, Assemblea Artistes de la Garrotxa: ” Intentarem trencar el silenci cada dissabte amb unes accions que expressin, que cridin i que demanin la llibertat dels presos. Tot això, per contrarestar el silenci tan potent d’aquests altaveus.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa celebrarà cada dissabte al matí a la Plaça Mercat accions de suport des de l’inici del judici, demà, fins a la seva fi.