Begoña Riobó i Niamh, protagonistes de la XII Violinada a Argealguer que va tancar amb diversos tallers i vermut musical

Els violins van ser els protagonistes del cap de setmana a Argelaguer. Des de divendres i fins ahir es van dur a terme un seguit d’activitats al voltant d’aquest instrument de corda fregada, que van acabar amb un seguit de tallers i un vermut musical. Les convidades d’aquest any van ser Begoña Riobó i Niamh.


Argelaguer va celebrar des del divendres i fins aquest diumenge una nova edició de la ‘Violinada’, una cita musical obligada per aquestes dates al poble i que va aplegar nombrosos aficionats a aquest instrument de corda fregada.

Aquest diumenge es van dur a terme diversos tallers en diferents equipaments del municipi, a l’ajuntament, al pavelló i a l’escola. Enguany les dues violinistes convidades eren la gallega Begoña Riobó i la irlandesa Niamh.

Niamh Edwards, violinista:”He fet un taller de música irlandesa ahir i avui per a la gent d’aquí i hem fet algunes fusions i concerts. Argelaguer és molt maco. He vist que hi ha molt talent de gent que toca el violí aquí, impressiona veure comuna comunitat de gent tan petita s’ajunten per fer un festival com aquest.”

Una de les figures claus del poble que fa possible que any rere any es celebri la Violinada és en Panxito, que va dut a terme, també, el seu propi taller. Uns tallers oberts a tothom i pensats per a totes les edats i per a tots els nivells, amb inscripció prèvia mitjançant un formulari.

Francesc Tomàs “Panxito”, organitzador Violinada:”Si consideres que ets principiant, mig o avançat i cadascú s’apunta allà on consideri. També hi ha la possibilitat per fer tallers de violí per aquells qui no n’hagin agafat maic cap. Llavors des de zero ensenyem les nocions bàsiques.

Després dels tallers, músics, aficionats i gent del poble van celebrar conjuntament un vermut musical a l’era de la rectoria del poble, una bona manera d’acomiadar una Violinada que ja suma dotze anys.