Prop de 1.200 persones participen a la Run4càncer d’Olot, els beneficis de la qual van destinats a la Fundació Oncolliga i la lluita contra el càncer

Aquest diumenge es va dur a la Run4càncer, una cita obliga per la lluita contra al càncer organitzada per la Fundació Oncoliga i que es va dur a terme, al mateix moment, a vuit ciutats de la demarcació de Girona. A Olot prop de 1.200 persones van córrer i caminar per ajuntar fons que han de servir per a la investigació d’aquesta malaltia.


Prop 1.200 persones van participat aquest diumenge a la cinquena edició de la ‘Run4cancer’ organitzada des de la fundació Oncolliga i que es va dur a terme, paral·lelament en set poblacions més de la demarcació de Girona.

Dani Codinach, delegació Olot Oncolliga“Aquesta prova neix des de Girona, es fa en 8 poblacions de tota la província i serveis per recollir fons per la Fundació Oncolliga per tal d’ajudar als malalts de càncer i els seus familiars.

 

Eulàlia Masana, delegada Oncolliga Riudaura:“La prova és per una bona causa i a més la majoria de gent que estem treballant amb això, som persones que hem patit un càncer o que tenim familiars que pateixen un càncer, per tant ho fem amb el cor i amb tota l’alegria del món i a consciència que tots els beneficis que donem a Oncolliga no van llençats, en cap cas.”

 

Dani Codinach i Eulàlia Masana, Oncolliga:“L’objectiu era passar de mil participants aquest any, l’any passat vam ser 964,  i creiem que passarem de molt.”

A Olot la sortida va tenir lloc al pavelló Firal, que es va convertir en una autèntica marea groga de samarretes que aquest any representaven el càncer infantil, tot i que els beneficis econòmics aniran destinats per a la investigació del càncer en general. Una prova familiar en la qual hi van participar gent de totes les edats. Es podia fer corrent i caminant i sobre dos recorreguts, de 5km i 10km, passant pel bici carril, el barri de Sant Roc i les pistes d’atletisme; els de la llarga també pels prats de Sant Valentí i Montolivet. La tornada de les dues proves al mateix Pavelló Firal. El guanyador de la prova de cinc quilòmetres va ser Briç Jou, del Club natació Olot, que per molt que no fos una cursa competitiva li va servir per aconseguir la seva primera victòria.

Briç Jou, guanyador prova 5km:”Estava bé físicament i aquestes curses m’agraden molt. El recorregut m’ha agradat molt, allà bici carril ha estat una mica més complicat perquè hi havia la gent que caminava i tallava el ritme, però molt bé. Estic molt content, perquè és el primer cop que quedo primer, he quedat moltes vegades segon a molts crossos, i estic molt content.”

El bon temps no va fer la guitza a una jornada festiva, esportiva, saludable i, sobretot, molt solidària.