Alcaldes i regidors garrotxins participen a l’acte de l’ACM i l’Ajuntament de Barcelona per exigir un judici del procés just i imparcail

Uns 500 alcaldes i alcaldesses i regidors catalans van participar ahir al matí en un acte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Catalana de Municipis per demanar diàleg amb el govern espanyol i exigir un judici del Procés just i imparcial. A l’acte hi van assistir alcaldes independentistes i també del PSC i dels Comuns.


A través d’un manifest conjunt, un miler de batlles independentistes i també de socialistes i dels comuns, han reclamat un judici just i la llibertat dels presos mentre són jutjats. En representació dels familiars dels presos i dels polítics exiliats, la parella de Joaquim Forn ha demanat “unitat” de tots els partidaris de la democràcia.

Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn: “Dimarts serem amb ells al tribunal Suprem, tal i com ells i elles ens han demanat. Abracem-nos doncs en un sol clam de llibertat i de justícia i am serenor. I amb la fermesa que ells i elles ens mostren, defensem el que és just, amb la voluntat de no renunciar a res”.

L’Associació Catalana de Municipis i l’Ajuntament de Barcelona, organitzadors de l’acte, han destacat la transversalitat que representa l’assistència de 500 alcaldes de partits polítics molt diversos.

David Saldoni, president de l’ACM: “Avui el món local, d’una forma transversal, ha volgut fer una aposta pel diàleg, ha volgut dfer una aposta per trobar el mínim comú denominador que ens uneix a tots i aquesta força és el que avui hem volgut dir alt i clar: que estem al costat de la gent que està a la presó, dels represaliats en general, a l’exili i dels seus familiars”.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona: “Aquest no és un acte independentista. Aquest és un acte que defensa els drets i les llibertats fonamentals que ens han d’unir a tots nosaltres més enllà de les diferències polítiques”.

La petició a Pedro Sánchez de retorn al diàleg com a única manera de fer política ha estat una altra de les proclames de l’acte d’ahir.