Diversos ens públics i sindicats s’aturen al migdia en protesta per l’inici del judici als polítics en relació amb el referèndum de l’1 d’octubre

En motiu de l’arrencada del judici als polítics impulsors del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, diversos ens públics i treballadors s’han volgut sumar a l’aturada convocada per les entitats sobiranistes, partits polítics i organitzacions socials en defensa de la democràcia i en rebuig a la causa general oberta. A les 12 del migdia, els treballadors de l’Ajuntament d’Olot s’han concentrat davant l’edifici, per fer visible la seva protesta.

Pep Berga, primer tinent d’alcaldia Ajuntament d’Olot: “Avui el que comença és un judici d’estat, que resol judicialment el que s’hauria de fer per via política: talla la llibertat d’expressió, el dret a manifestar-se lliurement, i el dret a la innocència de les persones que seran jutjades. Avui comença un judici a la democràcia, i sortirem a protestar-ho les vegades que faci falta.”

També s’han sumat a l’aturada treballadors del Consell Comarcal, del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, de diverses escoles de la comarca o de l’oficina de treball i dels sindicats UGT i Comissions Obreres, entre molts punts de protesta. Allà, una desena de persones s’ha concentrat davant l’edifici. Recordem que Dolors Bassa, una de les jutjades, va ser secretària general de les comarques gironines de la Unió General de Treballadors.

Núria Roca, tècnica UGT Catalunya: “La UGT de Catalunya va convocar aquesta aturada de 10 minuts davant els centres de treball, conjuntament amb altres organitzacions. Ens hi hem adherit.”

Carolina Corominas, directora Oficina de Treball Olot: “Alguns companys i companyes hem volgut sumar-nos a l’aturada per protestar contra aquest judici polític.”

x