L’Ajuntament d’Olot demana a la SAREB que cedeixi quinze dels seus pisos a la ciutat per a lloguer social

L’Ajuntament d’Olot està negociant amb la Societat d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, la SAREB, per tal que cedeixin quinze pisos de la ciutat per destinar-los al lloguer social. Olot compta en l’actualitat amb més d’un centenar de pisos en mans de la SAREB.


Olot necessita més pisos per al lloguer social, i en aquesta línia el consistori treballa per incorporar-hi nous immobles. A Sant Miquel ja va adquirir habitatges procedents d’entitats bancàries, i seguint aquest model ara negocia amb la Societat d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, la SAREB, per aconseguir que cedeixin quinze pisos per destinar-los a la borsa de lloguer social. En aquest cas es busca una cessió per incorporar-los el més ràpid possible a la bossa d’habitatge gestionada per l’Ajuntament.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Estem parlant d’uns pisos situats a l’Avinguda de Les Tries, i això hauria d’anar endavant però està pendent del Banco de España a través de la SAREB, i les converses estan parades aquí.”

A Olot, la SAREB compta amb més d’un centenar de pisos buits, procedents de la crisi de la bombolla immobiliària, i a banda dels d’Hipòlit Lázaro amb Avinguda Les Tries, la majoria d’ells es troben en promocions al sector de la Granja i al carrer dels Sastres. L’Ajuntament voldria que entressin al mercat d’habitatge, davant la falta d’oferta de pisos a la ciutat. Així, també ha propiciat una reunió amb inversors i els representants de la societat, però els preus que demana la SAREB estan fora de mercat.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “He de dir que els preus de la SAREB són molt elevats. Volen vendre al mateix preu que van haver d’incorporar el habitatges, en plena bombolla immobiliària, i volen recuperar-ho tot.”

Actualment, l’Ajuntament d’Olot gestiona 185 immobles a través de la seva borsa d’habitatge.

x