L’habitatge protagonitza bona part de les actuacions del PIAM per a aquest 2019

L’equip de govern i el Consell de Barri han posat fil a l’agulla a les actuacions del PIAM que es duran a terme aquest 2019. El pressupost previst és de 200.000 euros i el Consell de Barri ja ha prioritzat quines volen que es facin. Per elecció dels veïns, entitats i associacions del nucli antic, un 50% del pressupost es destinarà a la captació i rehabilitació d’habitatge.


Cinc accions són les que el Consell de Barri del Nucli Antic ha decidit prioritzar amb els 200.000 euros del pressupost municipal que aquest 2019 es destinarà a les actuacions recollides en el PIAM. La primera és la captació i rehabilitació d’habitatge per a la seva mobilització en lloguer. En aquestes accions es destinaran 100.000 euros, un 50% del total del pressupost del PIAM.

Estanis Vayreda, regidor de Nucli Antic: “Habitatges o bé de l’ajuntament o de particulars per veure si com capaços, amb poca inversió, de poder-los disposar a l’Ajuntament i posar a lloguer”

L’equip de govern espera poder posar en joc sis habitatges. La segona acció més votada pel Consell de Barri és la realització de la segona part de l’estudi d’habitatge del nucli antic. De manera que al llarg d’aquest 2019 es farà una radiografia dels 400 habitatges i locals que no es van incloure en la primera part de l’estudi.

La continuïtat del projecte del Taller dels Sastres és la tercera acció més votada i s’hi destinaran 40.000 euros que serviran per al lloguer i rehabilitació de locals propers al carrer dels Sastres. També es donarà continuïtat a la Jornada tècnica ‘Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats’ amb la celebració de la segona jornada al llarg d’aquest 2019.

Finalment la cinquena i darrera acció prioritzada pels veïns és la millora de la Plaça del Conill. Aquesta es farà seguint el pla de  millora de les places de proximitat. Està previst la restauració i posada en funcionament de la fon, la il·luminació de diversos elements patrimonials i la col·locació d’un arbre i un banc.  Aquests elements es col·locaran tenint en compte les necessitats d’espai del Ball del Conill.

Eduard Callís, arquitecte: “La introducció de vegetació era molt sol·licitat pels veïns. Un arbre singular que introdueixi el pas de les estacions i deixi entreveure des dels carrers que hi porten que allà hi ha un espai més gran”

La periodització de les accions es va realitzar la setmana passada, durant la quarta reunió del consell de Barri del Nucli Antic. L’ajuntament ja treballa per posar en marxa algunes de les accions escollides. Totes elles es realitzaran al llarg d’aquest 2019.

Deixa un comentari