Unes 500 persones es concentren davant el Jutjat d’Olot com a mostra de rebuig cap al judici dels polítics presos

Aquest dimarts va començar el judici de l’1 d’octubre a Madrid, i els actes de protesta es van succeir a tot el territori. A la capital garrotxina, centenars de persones van concentrar-se davant els Jutjats, on es va llegir un manifest. Les entitats sobiranistes també van fer una crida a la mobilització ciutadana.

Prop de 500 persones van concentrar-se ahir al vespre davant dels Jutjats d’Olot coincidint amb la primera jornada del judici del ‘procés’. Els representants locals d’Òmnium, l’Assemblea Nacional Catalana i els partits independentistes van llegir un manifest unitari en defensa dels drets civils i polítics.

Pep Berga, Primer Tinent d’Alcalde d’Olot: “Avui ha començat un judici polític, un judici que queda emmarcat en una causa general que els aparells judicials del regne d’Espanya van començar a impulsar fa més d’un any”

 

Núria Batallé, Presidenta Òmnim Garrotxa: “Avui més que mai és necessari defensar els drets civils i polítics”.

 

Mari Drameh, CUP Olot: “Perquè sense drets polítics no hi ha democràcia, igual com sense drets socials no hi pot haver una democràcia plena”

 

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot:”Per l’alliberament immediat dels presoners i presoneres, el llibre retorn de les exiliades, pels drets civils, polítics i socials, el dret a l’autodeterminació, el dret a decidir-ho tot.”

 

Josep Ferrés, Coordinador ANC Olot: “Exercir drets fonamentals no és un delicte, exercir drets fonamentals no és un delicte i organitzar un referèndum no pot ser un delicte. Ni tansols en la seva pròpia lesgislació vigent”

 

Les entitats sobiranistes tenen poques esperances en aquest judici, ja que consideren que no es pot confiar en la justícia espanyola. Tot i així, el veuen també com una oportunitat per obtenir ressò internacional.

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: L’encarem amb realitat, intentem ser realistes però també amb determinació per intentar fer-ne una oportunitat.

 

Josep Ferrés, Coordinador ANC Olot: La clau està en mantenir-nos ferms, sabem que els arguments de les defenses seran escoltats amb excepticisme i que tindran poc ressò dins el tribunal però esperem que el tinguin a fora.

En l’acte d’ahir, també es va fer una crida a participar de les diverses mobilitzacions previstes en els propers dies: La gran manifestació d’aquest dissabte a la tarda Barcelona, la vaga general convocada pel proper 21 de febrer i la protesta del 16 de març a Madrid.

x