ERC confia que Territori resolgui la variant i reclama que es defineixin els usos dels espais municipals del centre d’Olot

Ahir al programa Pentàgon, la portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot, Anna Barnadas, es va referir als dos temes d’actualitat a la ciutat, l’estudi informatiu de la variant nord encarregat per la Generalitat i el pla de biblioteques. Sobre el primer, ha dit que confia més en el govern català que en l’espanyol. Sobre el segon, demana que es comencin a pensar nous usos per a l’actual biblioteca.


Esquerra Republicana d’Olot es felicita de la convocatòria de licitació de Territori per a la redacció de l’estudi informatiu de la variant d’Olot nord, de titularitat estatal. Creu que la Generalitat hauria de pensar a licitar conjuntament les grans infraestructures, tot i que assegura que, per a la seva execució, confia més en el govern català que en l’espanyol.

Anna Barnadas, portaveu ERC a l’Ajuntament d’Olot: “Confiem més en la gent de la Conselleria de Territori. El tema de l’Estat… bé, suposem que el conseller en aquest cas farà la feina que pertoca i al final aconseguirem que això es faci una realitat”.

Barnadas comparteix l’alternativa demanada per l’equip de govern municipal de fer passar la variant semisoterrada per davant de l’Hostal del Sol. És més, diu que Esquerra va participar de manera activa a l’hora de proposar la solució.

Anna Barnadas, portaveu ERC a l’Ajuntament d’Olot: “Jo mateixa vaig anar a trobar l’alcalde i va ser una de les propostes que li vaig fer. Li vaig dir que miréssim, per exemple, Argelaguer, com va solucioanr el fet que per allà hi passès l’A-26”.

Pel que fa al pla de biblioteques, Esquerra també s’ha atribuït haver estat el primer grup a pensar en l’antiga fàbrica Can Sacrest com un centre multifuncional per dinamitzar el Nucli Antic.

Anna Barnadas, portaveu ERC a l’Ajuntament d’Olot: “Per a nosaltres, és el lloc i un dels projectes que sí que són prioritaris de ciutat”.

Esquerra creu que s’hauria de començar a definir i concretar els futurs usos de la biblioteca Marià Vayreda quan la nova biblioteca central es traslladi a Can Sacrest. El principal grup de l’oposició diu comptar amb diverses idees.

Anna Barnadas, portaveu ERC a l’Ajuntament d’Olot: “La residència d’estudiants o bé, si volem, uns pisos tutelats per a la gent gran, a baix uns espais comercials… Hem de trobar un ús del barri vell on la gent hi vagi a viure, a comprar, etc. […] S’ha d’aixecar el focus, que diem, s’ha de mirar tot a l’engrós i s’ha de veure com ho distribuïm. És a dir, fem realment un pla s’usos del barri vell, si volem dir-ho així”.

Amb el focus ampliat, Esquerra diu que s’hauria d’acabar d’omplir l’espai de l’antic hospital. En aquest espai, el grup municipal hi hauria traslladat la seu de DinàmiG, l’agència de promoció econòmica comarcal.

Deixa un comentari