La propera edició del Sismògraf comptarà amb una quarentena de propostes lligades al concepte de present

Aquest matí s’ha presentat la programació de la 11 edició, 5a com a mostra estratègica, del Festival Sismògraf 2019 que compta amb una quarantena de propostes que giraran d’un tema: el present, l’ara i aquí, i que protagonitzaran multitud d’artistes majoritàriament dels 90 i on el gènere femení hi guanyarà presència.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: “Moltes de les propostes que veureu aquest any fan una mirada enrere per arrelar-se molt aquí, en ensenyar propostes molt innovadores però que veuen des de diferents fons anteriors a elles. Des de la música medieval fins a dansa al Cràter del Montsacopa. I com sempre tindrem l’itinerari al parc i aquest any una novetat que serà amb bicicleta dissabte al matí per sortir, descobrir llocs diferents que a vegades ens queden una mica lluny”

Raquel Gualtero, Clàudia Mirambell, Kukai Dantza o Gwendoline Robin seran alguns dels artistes i companyies que es podran veure en diferents escenaris de la ciutat, des del Teatre, a Can Trincheria, la Plaça Major, la sala El Torín, El Parc Noi i molts més, a part dels espectacles que es duran a terme en tres municipis de la comarca: la vall d’en Bas, Les Planes d’Hostoles i la Vall de Bianya.

El festival, des de fa cinc anys mostra estratègica, ja que el festival s’ha convertit en un referent internacional, a més de ser un festival clau en el sector.

Carme Renedo, delegada cultura Generalitat Catalunya: “Una dada significativa és que segons els que venien el 2015, el 31% de les seves vendes anuals era fruit del Sismògraf, però aquest 31% passa el 2017 a un 53,7%. Per tant, els que venien producte troben en el Sismògraf la meitat del seu negoci”

El Sismògraf és, actualment, el festival amb més pressupost de la ciutat, amb 325.000 euros, provinents principalment de la diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

Pep Berga, Regidor Cultura Aj. Olot.”El festival sense cap mena de dubte és el que té a veure amb el pressupost més important que acull la nostra ciutat. Aquest és el festival d’Olot”

Tot a punt doncs per una nova edició del Sismògraf, que es durà a terme del 25 al 29 d’abril.