Aquest cap de setmana continuen els actes d’homenatge a Cisquet, el guerriller antifranquista i fill de l’últim alcalde republicà d’Olot

Després de la caminada per l’Alta Garrotxa del passat 2 de febrer en commemoració dels 80 anys de la retirada republicana a Catalunya, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i el Projecte Cisquet han preparat diversos actes per aquest cap de setmana en homenatge a aquest guerriller antifranquista i fill de l’últim alcalde republicà d’Olot.


Coincidint també amb els 80 anys de l’exili d’en Cisquet es destaparà una placa al carrer Macarnau en record a la seva persona.

Raül Valls, Membre de l’Associació d’ex presos polítics del franquisme: “El dia 16 amb tots els actes que farem podem dir que Cisquet torna a Olot ja per fi. Això per nosaltres és molt important perquè és la recuperació d’una figura històrica i malauradament oblidada a les penombres de la dictadura i en els acords d’una transició que malauradament ens va obligar a silenciar masses coses”

Els actes començaran el dia 15 amb una xerrada, tot i que el dia principal serà el dissabte 16, on a les 11 del matí, Miquel Serrat i germà d’en Cisquet signarà el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Olot i a les 12 es descobrirà la placa d’homentage del carrer Macarnau. A la tarda es seguirà amb una conversa a 2/4 de 7 a l’Ajuntament entre Miquel Serrat i el periodista Jordi Casas i es presentarà la nova edició del llibre ‘Cisquet, un maqui olotí’.

Raül Valls, Membre de l’Associació d’ex presos polítics del franquisme: “Volem que sigui un acte on en Miquel rebi un homenatge que mereix d’Olot i de tot Catalunya perquè estem parlant d’uns personatges olotins que tenen una projecció nacional i de país”

Olot no serà l’única ciutat catalana en commemorar la figura d’en Cisquet i al seu germà Miquel, ja que el divendres 15 a Girona també es presentarà el llibre i diumenge 17 a Barcelona hi tindran lloc diversos actes d’homenatge als afusellats al Camp de la Bóta.