Cinc veïns passaran la segona nit fora de casa per l’esfondrament de part d’una teulada a Tortellà

Cinc veïns de Tortellà passaran la segona nit fora de casa a causa de l’esfondrament de part d’una teulada. L’incident, que no ha deixat ferits, es va produir ahir a la tarda. Els Bombers van desallotjar l’habitatge afectat i també el del costat, on viuen tres persones. L’informe tècnic previst per demà determinaran si la família de la casa veïna pot tornar a casa en les properes vint-i-quatre hores. Pel que fa a la casa afectada, en els propers dies començaran les obres per renovar el teulat.


El carrer de Besalú de Tortellà està tallat al pas des d’ahir a la tarda per l’esfondrament de part del teulat del número cinc. Els fets van passar quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda d’aquest dimecres, sense provocar ferits de gravetat. Van intervenir-hi tres dotacions dels Bombers, que van poder rescatar les dues persones que hi havia dins l’immoble en aquell moment, a través del balcó. El Servei d’Emergències Mèdiques va atendre a una d’elles per una ferida de poca consideració.

A causa de l’incident, els dos residents a l’habitatge afectat i també una parella i un menor que viuen a l’edifici del costat, han hagut de passar la nit fora de casa per precaució. Els primers s’han traslladat temporalment a un domicili familiar, mentre que la família ha estat allotjada a l’hostal de Tortellà.

 Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: “Sota la supervisió dels Bombers que van venir ahir, ens van dir que el millor que podiem fer és no permetre l’entrada fins que un tècnic qualificat digués que realment no hi ha cap perill”

La situació s’allargarà també aquesta nit, fins que la revisió tècnica prevista per divendres al matí determini si els veïns de l’immoble del costat poden tornar al seu domicili. Pel que fa a la casa danyada, presenta un forat de quatre metres a la teulada que es començarà a renovar de forma imminent.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: “Les obres començaran ja, ja tenen permís i poden començar a netejar. Els veïns del costat, quan entri l’inspector i vegi que no està afectada, creiem que per qüestions de prevenir possibles problemes, és millor que no estigui a dintre”

Així, les obres podrien allargar uns dies el retorn dels afectats a casa seva. Afortunadament, malgrat els danys materials, tot ha quedat en un ensurt.