Els veïns de Santa Pau estan convidats a participar diumenge al primer aplec del nucli antic per definir les accions de millora d’aquest espai

Els veïns del nucli antic de Santa Pau estan convidats a repensar com volen que sigui el casc històric del municipi. Per aquest motiu, aquest diumenge es celebrarà el Primer Aplec del casc antic, al Centre Cívic, i obert a tots els santapauencs.

Des de fa temps que l’Ajuntament de Santa Pau detecta diferents problemàtiques i assumptes que preocupen sobre el seu nucli antic, i ha decidit abordar-los a través d’un procés participatiu. La voluntat és recollir tanta informació com es pugui de l’opinió que tenen tots els veïns sobre aquest espai.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “El que preteníem és que es recollís informació del Nucli Antic, i posar ordre i regular els aspectes que ens preocupaven i que s’havien deteriorat amb el temps.”

A través de Resilience Earth, s’han dut a terme més de quaranta entrevistes, a més de crear un consell veïnal. D’altra banda, aquest diumenge es celebra el primer Aplec del Nucli Antic, obert a tots els santapauencs, per tal que els habitants i usuaris del casc històric puguin acabar definint quines han de ser les accions de millora a aplicar.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Volem que sigui una cosa al màxim de participada, i si ha d’acabar amb una votació dels veïns del nucli antic, que finalitzi així. Però si els temes abordats tenen un consens ampli, potser no caldria arribar a aquest punt.”

Entre les problemàtiques detectades, hi ha temes com l’accessibilitat, l’entrada de vehicles a la plaça, l’ocupació de la via pública, la càrrega d’activitats que ha d’aguantar el casc antic o els problemes de mobilitat que té l’espai. El punt més comentat és la falta d’aparcament.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Falten aparcaments al Nucli Antic; és un tema històric, i quan fem alguna activitat al centre tenim problemes per reubicar aquests vehicles. És una preocupació general de l’Ajuntament i els veïns, i toca buscar solucions. Hem estat treballant amb possibles ubicacions per reestacionar-los.”

Es preveu que a finals de març el document de propostes elaborades mitjançant el procés participatiu estigui enllestit, i es pugui aprovar en ple municipal.

x