‘Ciència i essències. Nasevo’ és l’exposició que es troba al Museu de la Garrotxa per convidar a desenvolupar el sentit de l’olfacte

Fins al 22 d’abril es pot visitar a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa l’exposició ‘Ciència i essències. Nasevo’, que uneix colors i olors. La proposta, sorgida del Consell Escolar Municipal, s’ofereix al conjunt de la ciutadania de manera gratuïta.


Un món ple d’olors és el que espera aquests dies a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa, al primer pis de l’Hospici d’Olot. El seu creador és Ernesto Ventós, conegut artísticament com a Nasevo, un creador d’essències sord des de la infantesa que ens proposa un repte per als sentits, en què una exposició pot ser apreciada pels olors.

Gina Ventós, filla d’Eduardo Ventós (Nasevo): “Com a perfumista treballa la paleta d’essències, que és com ell relaciona l’artista i el perfumista. L’artista barreja els colors a la paleta i ell barreja les diferents essències. Per tant a Nasevo les dues paletes són la mateixa. L’objecte lingüístic seria el nas i podeu veure a totes les obres que l’objecte és un nas”

La mostra, sorgida de les comissions del Consell Escolar Municipal del curs 2016-2017, ha estat el resultat d’un treball conjunt entre l’Institut de Cultura de la Ciutat i l’Institut Municipal d’Esducació com a recurs educatiu per oferir a les escoles i instituts, tot i que s’ofereix de manera àmplia a tota la ciutadania amb l’objectiu que esdevingui una experiència educativa oberta que s’ofereix de manera gratuïta.

Deixa un comentari