Els advocats de l’associació Atenes i l’exconseller Toni Comín participen en un acte sobre el judici del procés a Olot

Prop de dues-centes persones van omplir aquest dijous la sala El Torín d’Olot per escoltar una conferència sobre el judici del procés, organitzat amb el suport de tots els partits i entitats independentistes. Van intervenir-hi tres advocats de l’associació Atenes, de juristes pels drets civils, que van explicar les claus del judici del ‘procés’. Consideren que es tracta d’una “farsa” però creuen que cal mantenir l’esperança fins al final.


Amb un aplaudiment per als polítics independentistes presos i a l’estranger. Així és com va començar l’acte d’ahir a la sala El Torín d’Olot, que va convidar els advocats Quim Jubert, Mercè Alegre i Matías Grífol de l’associació Atenes, juristes pels drets civils. L’objectiu principal era explicar de forma planera les claus del judici que va començar dimarts a Madrid.

Salvador Vergés, portaveu organització: Perquè els que no hi entenem però ens interessa el tema perquè som gent del carrer, patriotes, demòcrates i independentistes poguem entendre on estem en aquest moment en base al judici sumaríssim a què estan sotmetent els nostres líders.

El públic va tornar a aplaudir encara amb més efusivitat en la primera intervenció de l’acte, quan l’exconseller Toni Comín va fer un parlament per vídeoconferència des de Brusel·les.

Toni Comín, Exconseller Generalitat: Les declaracions de l’Oriol i del Quim són la prova més evident que l’estat ha fracassat estrepitosament amb el que buscava, amb la judicialització del conflicte polític buscava la nostra rendició.

Seguidament, els membres de l’associació Atenes van donar detalls la tasca de la seva entitat i del funcionament del judici de l’1 d’octubre’. El consideren una “farsa”, però creuen que els polítics acusats compten amb una bona estratègia de defensa.

Quim Jubert, Advocat Associació Atenes: “És un judici polític, per tant, plantaran cara i es defensaran el millor que puguin. Com a jurista no vull pensar que la sentència estigui escrita. Serà difícil però hem de mantenir l’esperança fins al final”

A la fila zero de l’acte també van assistir-hi el representant de Mossos per la República Albert Donaire i la germana de l’expresident Puigdemont, Anna Puigdemont.