Els veïns de les Preses votaran quin model de recollida de residus volen

Les Preses demanarà als veïns quin sistema de recollida de residus volen implantar al municipi a partir de 2020. Aquesta setmana s’han iniciat les xerrades informatives i es preveu que el període de votació sigui durant l’última setmana de febrer.


Els pobles garrotxins tenen el repte de decidir en els propers mesos quin model de recollida de residus implantaran de cara al 2020, per complir amb l’objectiu del 50% de reciclatge que marca la Unió Europea. Amb el resultat de les proves pilot que es van fer l’any passat sobre la taula, cada ajuntament ha de valorar si es decanta pel porta a porta o el sistema de contenidors tancats amb targeta, que s’han demostrat com els més efectius.

Diversos municipis han iniciat aquest procés demanant l’opinió als veïns. Un d’ells és les Preses, que ha decidit fer-ho a partir d’una consulta popular. És per això, en els darrers dies, ha organitzat xerrades informatives a Bosc de Tosca i al Centre Cultural del poble.

Pere Vila, Alcalde de les Preses:  Tenim previst que durant al setmana que ve distribuïm a tots els domicilis els papers de l’enquesta i l’escrit amb l’explicació. La setmana següent donarem una setmana perquè els veïns votin través d’internet o introduïnt els papers en les bústies corresponents. Tractarem aquestes dades, les farem públiques i les passarem pel plenari per tal d’aprovar el model que la gent hagi escollit.

El període de votació estarà obert del 25 de febrer al 3 de març. Es podrà participar per Internet a través del web de l’Ajuntament de les Preses o bé presencialment, dipositant la butlleta a les bústies situades a la llar d’infants, l’escola La Bòbila, la façana del mateix consistori, el local social del Bosc de Tosca i la plaça Artiga Bonica.