L’Ajuntament d’Olot convoca les darreres trobades per definir les propostes finalistes dels segons pressupostos participatius

Aquest té lloc a la Torre Malagrida d’Olot la primera reunió dels segons pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament. Durant aquests dies, els veïns del sector oest de la ciutat acabaran d’escollir les propostes finalistes per millorar els barris amb els 100.000 euros del pressupost cedit des del consistori.


Fins ahir dijous, els veïns han pogut fer arribar a la pàgina web participa.olot.cat les actuacions de millora on preferirien destinar els 100.000 euros dels segons pressupostos participatius de la capital de la Garrotxa, dedicats als barris del sector oest de la ciutat: el Pla de Dalt, el Mas Baix, El Cassés, El Xiprer, Les Planotes, les Vivendes Garrotxa, Montolivet, Desemparats, La Caixa i l’Eixample Malagrida. En la icona d’aquest últim indret, la Torre Malagrida, té lloc avui a 2/4 de 7 de la tarda la primera de les reunions amb els veïns per debatre i crear, si s’escau, accions de millora. En la propera, prevista per divendres vinent, també a 2/4 de 7 de la tarda, però al Cassés, s’escolliran finalment les propostes finalistes. Aquestes es portaran a votació del dilluns 18 de març a les 8 del matí fins al dimecres 27 de març a les 8 del vespre. Només es podrà votar a través de la plataforma que es trobarà a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot, tot i que s’habilitaran punts informatius per orientar els ciutadans. Podran votar els majors de 16 anys empadronats abans del 30 de gener del 2019 al sector de la ciutat beneficiari dels pressupsotos participatius. Les propostes escollides finalistes hauran de ser ce competència municipal i tenir un cost comprès entre els 5.000 i els 40.000 euros.

L’any passat, 772 persones van votar els primers pressupostos participatius, prop d’un 8% dels veïns cridats a votar, que van escollir un circuit natural al sector de la Moixina-Pla de Llacs, les jornades de la dona, mesures de mobilitat sostenible, informació de serveis públics als barris, un espai de trobada al carrer Gòdua i una nova faràndula per al barri de Sant Roc.