ANC i Òmnium omplen sis autobusos per a la manifestació a Barcelona en rebuig del judici del procés

Dissabte dues-centes mil persones segons la Guàrdia Urbana van omplir els carrers de Barcelona per mostrar el seu rebuig al judici del procés. Un total de sis autobusos van sortir de la Garrotxa diumenge al migdia per a participar-hi. Abans, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa va fer una segona acció reivindicativa a l’antic hospital d’Olot.


Sota el lema “L’autodeterminació no és cap delicte” milers de persones van recórrer dissabte a la tarda els carrers de Barcelona per manifestar-se contra el judici del procés. A la Garrotxa, desenes de persones van desplaçar-s’hi en els autobusos organitzats des de les entitats sobiranistes.

Nuri Bataller, presidenta Òmnium Cultural: “Avui fem una manifestació a Barcelona, inclosa dins la campanya del judici de la democràcia. El judici que s’està fent a Madrid als presos polítics i als encausats és un judici a tots. Ens jutgen a tots. Per tant, nosaltres acusem l’Estat”.

Albert Bantí, tresorer ANC: “Ha estat tot un seguit d’actuacions que s’han anat fent des de l’ANC. Aquesta ha sigut per mostrar la nostra disconformitat amb aquest judici”.

Minuts abans de la sortida dels autocars, l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa va protagonitzar la segona performance de protesta davant l’antic hospital d’Olot. L’objectiu de l’acció era el mateix, rebutjar el processament dels líders independentistes.

Joan Serra, Assemblea Artistes de la Garrotxa: “Aquest dissabte hem pogut gaudir de la meravellosa veu de la Paula Arbós i l’Adriana Planagumà. Dues noies d’Olot que el que han fet és sortir a un balcó i cantar. Cantar lliurament el que han desitjat fet. Allò que justament ens prohibeixen”.

Les entitats sobiranistes s’han sumat a les mobilitzacions de la vaga general prevista per aquets dijous. A més, també es preparen per assistir a la manifestació prevista per dijous 16 de març a Madrid.