Olot homenatja a Francesc Serrat ‘Cisquet’ amb la instal·lació d’una placa al carrer Macarnau

Quan Cisquet, el jove guerriller antifranquista i fill de l’últim alcalde republicà d’Olot, va tornar a entrar a Catalunya després de la seva marxa, va expressar a la seva família que encara que fracassés la recuperació de la república, quan passessin per Olot hi trobarien una placa amb el seu nom. Després de setanta anys el somni de Cisquet s’ha complert, ja que avui s’ha descobert la placa en homenatge a la seva persona al Carrer Macarnau de la que va ser la seva ciutat d’origen.

Raül Valls, Membre de l’Associació d’ex presos polítics del franquisme: “Pensem que era de justícia històrica recuperar la seva memòria i que avui hi hagi aquesta placa aquí posada. I no és només la seva memòria sinó també els valor de les seves idees en defensa de la democràcia, de la llibertat i la igualtat. En un moment que per desgràcia les idees que ell va combatre de l’extrema dreta i el feixisme, tornen a treure el cap per Europa, per tant pensem que és un bon moment perquè en Cisquet torni a Olot una altra vegada”

Ha estat un acte que ha comptat amb la participació de prop d’una cinquantena de persones, entre elles el germà de Cisquet, Miquel Serrat, l’alcalde del municipi acompanyat d’alguns regidors i un grup de músics que han tocat unes peces al final de l’acte.

Miquel Serrat, germà de Cisquet: “Estic molt content del què ha passat avui, aquest matí. Perquè he vist que han fet un homenatge al meu germà i estic molt content del què ha passat”

Aquest ha estat només un dels actes en homenatge a Cisquet, ja que a les 11 del matí el seu germà, Miquel Serrat, ha firmat el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Olot i a 2/4 de 7 de la tarda està prevista una xerrada amb el periodista Jordi Casas i la presentació de la nova edició del llibre ‘Cisquet, un maqui olotí’.

Deixa un comentari