Yasmina Cívico i Francesc Muñoz, de Les Tremendes, regnaran el Carnaval d’Olot 2019 que enguany celebra el seu 30è aniversari

Dissabte es va presentar al Casal Marià la 30a edició del carnaval d’Olot. Durant l’acte es van donar a conèixer els nous Reis del carnaval, Yasmina Cívico i Francesc Muñoz, de la colla Les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia, que enguany compleixen 25 anys. També es va mostrar el cartell d’aquesta edició, obra de Jaume Bach.


Aquest dissabte es va dur a terme la presentació oficial del Carnaval d’Olot 2019 amb un Casal Marià ple a vessar. Aquest any es compleixen 30 anys de la rua olotina i ho farà amb els habituals actes, com l’espectacle reial, del qual ja no queden entrades, el Ball de la Dona al Lucky, la Gran Rua, i el sopar de colles amb música a càrrec de Diversiones i Dj’s, a més d’alguna novetat, com el fet que aquest any la rua l’encapçalaran un grup de joves d’Integra, coincidint amb el 50è aniversari d’aquesta entitat.

Josep Andrés, president CIT: “Un carnaval per a tothom, i això ho hem aconseguit. Que puguin gaudir els més petits, les escoles, llars d’infants, persones que estan en una residència… tothom s’hi implica. Jo, quan veig en la gran rua que desfilen famílies senceres, pensó que això és el que volíem”.

Enguany els reis del carnaval seran dos membres de la colla Les Tremendes de la Casa d’Andalusia de Sant Roc, Francesc Muñoz i Jasmina Cívico, que ahir van prendre possessió del càrrec i van dur a terme un pregó que va acabar, com no podia ser d’una altra manera, amb animació.

Yasmina Cívico i Francesc Muñoz, Reina i Rei del carnaval d’Olot 2019: “Una mica més alliberats, els nervis ja no hi són i ara, a gaudir de la festa i pensar en la rua. Ara sí que sí, ja comença el nostre regnat”.

Durant la presentació es va donar a conèixer, també, el cartell d’aquest any, realitzat per Jaume Bach. Una representació que té reminiscències del primer cartell però que enguany el protagonitza un porc, segons ell, per acomiadar-nos de la carn, amb la proximitat de la quaresma.

Jaume Bach, autor cartell Carnaval Olot 2019: “Bàsicament m’he inspirat en el cartell que es va fer fa 30 anys: que fos diferent però que seguís els mateixos patrons. Hi he posat un porc, que representa la carn, que ve de carnaval provinent del llatí, acomiadar-se de la carn, en motiu de la quaresma i l’abstinència de la carn, i abans d’aquests dies es carregaven de reserves per passar aquells dies millor”.

Des del CIT s’espera que participin a la rua de carnaval d’Olot entre 25 i 30 colles, el que suposarà unes 2.000 persones, el 80% de les quals de la comarca, una cosa impensable fa 30 anys. La gran rua de carnaval d’Olot tindrà lloc el dissabte dia 9 de març a la tarda.