Les colles de carnaval de la Garrotxa presenten les disfresses en un sopar multitudinari organitzat pels Titots

La Garrotxa tornarà a donar la nota aquest carnaval. Les colles locals i comarcals que participaran a la gran rua d’Olot, i a diversos municipis de la Costa Brava, han presentat aquest dissabte les disfresses d’aquest any. Ho han fet en el marc del tradicional sopar de colles que organitza la penya Els Titots, una trobada que s’ha convertit en una cita indispensable perquè dona el tret de sortida a la celebració. Enguany el sopar ha reunit a gairebé 600 persones, una xifra rècord que demostra la vitalitat del Carnaval a la Garrotxa.

És una nit on les colles ensenyen les disfresses per primera vegada. Una posada en escena que es fa després de moltes setmanes treballant les vestimentes i, en molts casos, gairebé en secret. Per tant l’expectació sempre és màxima.

La penya Els Titots desfilarà sota el títol ’30 anys i com el primer dia’, en consonància amb l’aniversari del carnaval d’Olot. La disfressa és la mateixa amb la que van desfilar el primer any, amb els esquellerincs com element principal. La penya, doncs, no ha elaborat una disfressa expressa per aquesta edició del carnaval i els diners no invertits amb les disfresses els destinen a l’Oncolliga Garrotxa. A la desfilada no hi ha faltat la Tustarrada de Palafrugell, una de les colles històriques de les rues de la costa i que, des de fa tres dècades, mai ha faltat a Olot.

La Penya Barcelonista Almogàvers Garrotxins sortirà al carrer amb el tema ‘Els picapedrers almogàvers se’n van de festa’. Els S’tokats, de Sant Joan les Fonts, s’han inspirat amb el món de la bruixeria que tant identifica el municipi per anar ‘Endinsats en un món obscur’. Els Karnavalots, del barri de Sant Miquel d’Olot -la colla de nova creació- desfilarà per primera vegada i ho farà amb el títol ‘Karnagunilda a la festa’.

Els Macus, de les Preses, enguany aniran ‘La mar de maques’. Els Marxosos de Santa Pau retrocedeixen fins al temps romà amb ‘Veni, Vidi, Vici’. Els Alots, d’Olot, s’endinsen en el més profund dels somnis amb ‘Atrapem el nostre somni’. Els Gínjols d’en Bas es disfressen de ‘Meravella marina’. Carnavalia de la Garrotxa es posen a la pell de la tribu índia en un ‘Somni apatxe’. La Santjoanenca, de Sant Joan les Fonts, ha escollit l’aigua –un element essencial per entendre la tradició del municipi- i converteixen la disfressa en ‘La màgia de l’aigua’. Els Emmaskarats, d’Olot, són enguany ‘Les reines de la mel’. Les Tremendes, de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa, acompanyaran al Rei i la Reina com a ‘Dones de mil batalles’ i la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca es transformen en diferents elements del ‘Món’.

Deixa un comentari