L’Ajuntament de Riudaura presenta als seus veïns el projecte d’adequació del centre cívic que podran votar durant la setmana que ve

Aquest diumenge es va presentar a Riudaura el projecte d’adequació del centre Cívic. A la xerrada hi van assitiar els Grup d’arquitectes RCR, els Enginyers Clusells, qui s’encarregaran de bona part de l’obra i el Consorci SIGMA, qui s’encarregarà del compliment de la normativa de seguretat de l’espai. Durant la presentació el Grup RCR Arquitectes va assumir part de les responsabilitats de l’estat del centre cívic. Els riudaurencs i riudaurenques podran votar del 25 de febrer al 3 de març al mateix ajuntament o bé a través de la seva plana web.


L’equip de govern a l’Ajuntament de Riudaura va presentar aquest diumenge el projecte de d’adequació del centre cívic del municipi, actualment en desús. A la presentació hi van assistir desenes de veïns a més del Grup Arquitectes RCR, els Enginyers Clusells, que executarà una part important de l’obra i representants del consorci SIGMA, encarregats de marcar les línies de seguretat i normativa de la mateixa. La reforma s’ha treballat en tres direccions: la funcionalitat de l’edifici i resoldre les seves mancances, la seguretat i el compliment de tota la normativa i el fet de mantenir el valor arquitectònic de l’obra d’RCR.

David Jané, alcalde de Riudaura.”Bàsicament ho fem d’aquesta manera per dos motius: un és per transparència i explicar què s’ha fet, com s’ha fet, perquè ho hem fet i quan costa; i d’altra banda per un tema de participació, ja que és una qüestió prou important com per saber la opinió dels veïns.”

El projecte està pressupostat en 592.000 euros que es dividiran en quatre partides. Una de romanents de tresoreria per part de l’ajuntament, la segona per part del grup d’Arquitectes RCR, la tercera de la Diputació de Girona i una quarta, aquesta encara no confirmada per part de la Generalitat.

Rafael Aranda, Grup RCR Arquitectes.”A partir de les consideracions que ens van transmetre l’actual equip de govern cal adequar els espais perquè puguin donar resposta.”

Algunes de les qüestions a solucionar del centre cívic són les mesures de seguretat de l’espai, com portes d’emergència, la mida del sostre i algunes portes, la climatització, les actuacions al teulat, les millores en la il·luminació i el fet de legalitzar la segona planta de l’equipament  , entre moltes altres. Entre les accions més visibles destaca la intensió de cobrir de vidre bona part de l’edifici.

En el torn de preguntes alguns veïns del poble van demanar explicacions al grup RCR al fet que el centre cívic hagi estat tancat durant més de quinze anys. Rafel Aranda va atribuir a la falta de recursos d’execució del projecte un cop engegat i la manca d’interès per part de l’anterior equip de govern al poble. Tot i així el grup d’arquitectes RCR assumeixen part de les responsabilitats.

Rafael Aranda, Grup RCR Arquitectes.”A veure tots tenim la nostra part de culpa. Nosaltres segurament vam fer un projecte molt ambiciós, amb els pocs recursos que en aquell moment teníem. I nosaltres sempre vam dir que era un projecte que iniciàvem,, però que amb el pas dels anys necessitaríem aportacions per anar-lo completant. A partir d’aquí, interessos polítics no van estar disposats a fer tot aquest camí.

La consulta es durà a terme presencialment  a través del web de l’ajuntament del 25 de febrer i fins el 3 de març, als empadronats del poble i que tinguin més de setze anys. Durant tota aquesta setmana es pot consultar el projecte a l’ajuntament i a la mateixa web. Segons el consistori riudaurenc la consulta serà no vinculant, entre altres coses, per tal de no condicionar el futur equip de govern.

Deixa un comentari