El comitè de vaga, format per entitats i partits sobiranistes, coordina les accions del 21F a la Garrotxa

En motiu de la vaga general i l’aturada de país convocades per aquest dijous, s’ha creat un comitè de vaga a la Garrotxa. Està format per partits i entitats sobiranistes que han convocat una assemblea popular aquest dimarts al vespre per decidir les accions que es duran a terme dijous. Aquesta nit també han realitzat una encartellada.


Cartells amb el lema ‘Aturem-ho tot’ són els que s’han penjat aquesta nit en diversos indrets d’Olot i la Garrotxa. Són cartells en favor de la convocada per aquest dijous i que a la comarca es coordina des del comitè de vaga, format pels partits i entitats sobiranistes.

Núria Torras, membre del Comitè de Vaga de la Garrotxa: “ les entitats i partits que donem suport i secundem la vaga general ho fem com a rebuig al judici farça que estem vivint com a poble jutjant als membres del govern que van fer possible el judici de l’1 d’octubre.

Toia Codina, membre del Comitè de Vaga de la Garrotxa: “Hem de ser molta gent. Hem de fer visible al món la situació en què vivim des de fa molt de temps i hem de demostrar que hi som i hi serem”

La convocatòria  per a aquest dijous, impulsada a nivell català per la Intersindical CSC, és una acció doble: per una banda es una vaga general per reivindicar millores laborals i per l’altra és una aturada de país de caràcter polític en contra el judici per l’1 d’octubre.

Albert Banti, membre del Comitè de Vaga de la Garrotxa: “Una vaga social que correspon als treballadors per reivindicar les seves postures en quant a salaris, qualitat de treball, vivenda i tot plegat i l’altre és més política que és l’aturada que seria vers al judici farsa que estem vivint”

A més, també es demana que la vaga vagi acompanyada d’una vaga de consum i que els ciutadans no comprin ni generin cap tipus de despesa durant tot el dia.

Lluis Riera, membre del Comitè de Vaga de la Garrotxa: Demanem a la societat que durant aquest dia no consumim. No accedim a comerços, no accedim a comprar, a fer cap tipus de despesa. Aquest dia hem de parar-ho tot, estem en un moment polític molt tens i important pel nostre país. Cal alçar-se i cal seguir i una de les maneres de fer-ho és una vaga de consum que acompanyi la vaga general a nivell laboral i l’aturada de país a nivell polític”

Els detalls concrets de les accions que es faran a la Garrotxa durant la vaga i l’aturada de país es decidiran aquest dimarts al vespre en l’assemblea convocada pel comitè de vaga. La trobada serà a 2/4 de 8 del vespre a Els Catòlics d’Olot. El comitè recomana que no es faci cas de les informacions i convocatòries que puguin sorgir a les xarxes socials i que es segueixin només les indicacions oficials de les entitats, partits i associacions convocants de la vaga.