Argelaguer i Sant Jaume decideixen presentar una denúncia conjunta pels actes vandàlics contra símbols independentistes

Dos municipis de la Garrotxa es van despertar el dissabte al matí amb vàries bretolades que han fet malbé elements del mobiliari urbà. Es tracta d’argelaguer i sant Jaume de Llierca, els primers amb la destrossa i robatori ‘unes llums en forma de llaç a més d’una pintada a un mural, mentre que a Sant Jaume amb un màstil situat a la sortida del poble arrencat. Els dos batlles han presentat conjuntament una denúncia als Mossos d’Esquadra.


Argelaguer i Sant Jaume de Llierca es van despertar aquest cap de setmana amb destrosses de mobiliari urbà amb símbols independentistes. Es tracta de dos actes vandàlics que de moment es desconeix qui ha pogut ser però que, tot i no saber-se del cert, és provable que tinguin relació.

A Argelaguer el dissabte al matí es van trobar amb els fanals de la carretera d’Olot, la principal via al poble, sense els llums de let en forma de llaç . En total n’hi havia vuit, van ser arrencats i els autors se’ls van endur, menys un, que el mateix alcalde va trobar al terra. D’altra banda, també es van trobar amb un mural pintat a una paret del final de carrer amb diverses pintades.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer:”Hem de mirar que aquesta gent que fa aquestes bretolades, que això ja no són bretolades, és fet amb mala llet. També he de dir que la gent que ho fa no ho fa de dies i amb la cara destapada, perquè els van veure una sèrie de veïns d’una furgoneta amb passa muntanyes: això ja t’ho diu tot.”

El mateix dissabte al matí Sant Jaume de Llierca es va despertar amb el màstil situat a la sortida del poble, direcció a Argelaguer per la carretera vella, arrencat i tirat al terra. Després d’aquests fets els alcaldes dels dos municipis s’han unit per denunciar els fets.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer:”M’he posat en contacte amb l’alcalde de Sant Jaume, i em va dir que a ells els hi havien arrencat un pal i fet diverses bretolades, i al final vam decidir ahir que presentaríem una denúncia conjunta als mossos d’Esquadra. I ara estem fent una valoració de material del que ens van fer malbé.”

En el cas d’Argelaguer, ja s’està valorant tornar a instal·lar-hi les llums i arreglar el mural.

Deixa un comentari