La Fundació KREAS rellança la campanya #aquíhihafeina per despertar vocacions pel sector alimentari

Tot i que el sector alimentari ocupa prop de la meitat de la població activa de la Garrotxa, darrerament s’ha detectat una manca d’interès dels joves de la comarca per accedir a estudis vinculats. Davant la dificultat que es troben les empreses a l’hora de trobar personal qualificat, la Fundació KREAS ha decidit rellançar la campanya #aquíhihafeina.


Divendres, la Fundació KREAS va acollir a Can Monsà la primera de les xerrades programades dins la nova edició de la campanya #aquíhihafeina. S’han seleccionat una sèrie de xerrades i tallers, estructurats en una part teòrica i una de pràctica i dirigits a alumnes tant de primària com de secundària, batxillerat i cicles, amb l’objectiu de despertar la vocació pel sector alimentari. En aquesta xerrada s’havien convidat a joves d’entre 16 i 18 anys que formen part del programa Noves Oportunitats. Per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i, per la seva edat, tenen dificultat per incorporar-se al mercat laboral. Finalment, també s’han afegit alumnes de l’associació Integra. KREAS ha decidit rellançar aquesta campanya després de constatar el poc interès dels joves per un sector econòmic amb un pes cabdal a la Garrotxa. El sector alimentari ocupa el 42% de la població activa de la Garrotxa i representa el 49% del volum de facturació, però, segons les darreres dades de l’Observatori econòmic, només un 4,9% dels alumnes van optar per cicles de grau mitjà o superior en indústries alimentàries.

KREAS va néixer el 2013 a Olot com a fundació privada sense ànim de lucre amb l’objectiu de convertir-se en un centre de formació professional integral de referència per a la indústria càrnia i agroalimentària. Per a la nova edició de la campanya #aquíhihafeina, ha seleccionat sis tallers de l’àmplia oferta de què disposa que s’han fet arribar a totes les escoles i instituts de les comarques de Girona. Més d’una quinzena ja s’han interessat per assistir-hi.