La Generalitat impulsa la redacció del projecte d’un carril bici d’Olot a Santa Pau

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació de la redacció del projecte d’una via ciclista entre Can Blanc, a Santa Pau, i Olot. L’actuació dóna continuïtat a l’obra que ja s’està executant, per millorar la seguretat fins a l’aparcament del volcà Santa Margarida i reduïr la presència de vehicles.


Les obres del carril bici que ha d’unir el barri de Can Blanc de Santa Pau amb l’aparcament del volcà Santa Margarida estan en marxa des del juliol, però la Generalitat ha iniciat els tràmits per donar continuïtat a aquesta via.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat la redacció del projecte d’un nou tram que anirà des d’Olot fins a Can Blanc, al llarg del corredor de la carretera de Santa Pau. La licitació s’ha fet per un import de 40.000 euros i un termini de sis mesos.

Pep Berga, Tinent Alcalde Olot: Una infraestructura molt important per la nostra ciutat, en primer lloc per tota la gent de la comarca que li agrada anar en bicicleta els caps de setmana o quan tenim temps lliure i per tant en són els principals usuaris d’aquests carrils que ja en tenim molts. A més, fa molt pocs dies teníem coneixement d’un estudi que ja s’iguala el nombre de visitants que venen a la nostra comarca en bici que a peu.

Durant el proper mig any s’estudiarà quin ha de ser el traçat del futur carril bici, d’aproximadament tres quilòmetres. Segons ha detallat el Departament, pot dividir-se en dos trams d’un quilòmetre i mig cadascun, el que transcorrerà pel tram urbà d’Olot i l’interurbà, que connectarà amb l’obra que s’està fent actualment.

Pep Berga, Tinent Alcalde Olot:Sortirà de l’avinguda Sant Jordi passant per la zona del Triai per arribar a entrar en un moment determinat a la carretera a l’alçada aproximada del trencant de Batet i que acabarà connectant amb el sector de Can Jofre i Can Blanc de Santa Pau.

Les obres, valorades en 700.000 euros, encara no tenen data d’inici, però representen un pas important per a la mobilitat a la comarca, ja que aquesta nova ruta busca reduïr l’afluència de vehicles en dels sectors més turístics del Parc Natural: els volcans Santa Margarida i Croscat i la Fageda d’en Jordà.