La reina del Carnaval d’Olot ja té a punt el seu vestit, obra del sastre Carles Solé

Si un element del carnaval és imprescindible sens dubte n’és el vestit i més si es tracta del vestit de la reina. Olot Televisió ha anat a conèixer de més a prop com s’està elaborant el vestit de la reina del carnaval d’Olot d’aquest any, obre del sastre Carles Solé i per saber amb què s’ha inspirat a l’hora de confeccionar-lo. Per això hem assistit a un dels moments més especials de tots: la prova del vestit.


A pocs dies per la celebració de la gran rua de Carnaval a Olot, és moment per ultimar els preparatius perquè el dia D tot surti rodó. Un element imprescindible per a qualsevol carnaval són els vestits, i més per als reis del carnaval. Hem anat a conèixer com s’està elaborant el de la reina d’engany, Yasmina Cívico, de la Colla Les tremendes de la Casa d’Andalusia d’Olot, que enguany celebren el 25è aniversari i ho volen fer més ben vestits que mai.

Yasmina Cívico, Reina del carnaval d’Olot 2019.”La veritat és que en Carles com que també vesteix a la colla i ens coneix, volíem anar vestits una mica en consonància amb la colla. Fa més de 20 anys que em vesteix tan quan ballava sevillanes o flamenc com carnaval, quan vaig saber que me’l feia ell vaig dir: ‘wow’ és el meu vestit.”

El taller del garrotxí Carles Solé Indumentària per a l’espectacle porta des del mes d’octubre treballant en l’elaboració dels vestits dels reis del carnaval. Pel que fa al disseny, Soler és un dels clàssics de la comarca, un sastre de prestigi i molt experimentat que s’ha ambientat amb els tradicionals ornaments que llueixen Les Tremendes habitualment per confeccionar, segurament, un dels vestits més important d’aquesta colla.

Carles Solé, sastre creador dels vestits dels reis del Carnaval d’Olot.”Segueix la idea del vestuari de la colla: els mateixos colors, el trencadís Gaudí…”

De fet, Carles Solé és el sastre oficial de la Colla Carnavalesca i col·labora amb altres colles. Molta feina acumulada pel gran dia, el nou de març, quan la gent podrà gaudir dels llampants models que desfilaran pels carnavals d’Olot i comarca i de la Costa Brava.