El nou punt de voluntariat fa créixer el gruix de voluntaris a les entitats olotines

En només cinc mesos de funcionament el nou punt de voluntariat d’Olot ha doblat el nombre de persones ateses que volen donar un cop de mà al teixit associatiu de la comarca. El nou punt també ha permès crear nous projectes, i posar en contacte voluntaris i entitats des d’un espai més cèntric.


El passat mes de setembre es posava en marxa el nou punt de voluntariat d’Olot, situat al Casal Cívic, als antics jutjats, per tal de millorar la coordinació i la captació d’aquelles persones que volen col·laborar de forma altruista amb entitats i activitats de la Garrotxa. Cinc mesos després, es constata que aquest nou punt funciona: 54 persones han demanat informació des del setembre per ser voluntari, una xifra que dobla les atencions realitzades durant els primers vuit mesos de 2018.

Pep Berga, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Olot: “A més, d’aquestes cinquanta-quatre persones, vuit de cada deu han pogut ser voluntaris en alguna activitat, fet que permet establir col·laboracions pels diferents projectes que existeixen”

Es calcula que cada any hi ha unes quatre-centes persones que col·laboren amb algun dels projectes que tenen lloc a la comarca. Per a les associacions, es tracta d’un recurs necessari, com el menjador social de MANS per l’Acció Solidària, que ha trobat voluntaris per poder desenvolupar la seva activitat.

Josep Maria Martínez, Mans per a l’acció solidària: “No sempre tens la capacitat per a trobar aquest voluntari, de tenir-lo a l’abast. Tu ja tens un entorn proper, perquè som una entitat que està dins un context evangèlic, llavors ja tens un entorn de persones disposades a ajudar. Sobretot ara amb el projecte del menjador social fan falta voluntaris”

També s’han pogut iniciar noves col·laboracions, com per exemple la que existeix l’entrenador Raúl Garrido i l’entitat TEA de familiars de persones que tenen aquest trastorn, i que preveuen accions futures. El punt de voluntariat està obert al públic els dimarts i dimecres a la tarda, de quatre a vuit del vespre, i els dijous de 10 a dues del migdia, amb l’objectiu de ser l’espai de referència per a totes les persones que vulguin ser voluntaris.

x