L’assemblea popular convocada pel comitè de vaga ha decidit organitzar una trobada i una manifestació des del Parc de les Mores

El comitè de vaga de la Garrotxa convoca als ciutadans a sumar-se a la trobada que es farà de matinada i a la manifestació que finalitzarà als jutjats d’Olot a la tarda, amb motiu de la vaga general. La coordinadora assegura que en aquesta ocasió veu la societat garrotxina prou conscienciada perquè demà la convocatòria se secundi amb èxit.


L’assemblea popular convocada aquest dimarts a la tarda pel comitè de vaga de la Garrotxa va decidir portar a terme dues grans accions aquest dijous amb motiu de la vaga general i l’aturada de país. La primera d’elles s’ha previst per demà a 2/4 de 5 de la matinada al Parc de les Mores. La convocatòria demana als ciutadans que portin roba d’abric i, literalment el que anomenen el “kit de l’activista”. Des del comitè s’assegura que la finalitat de l’acció és purament informativa.

Albert Banti, membre del comitè de vaga de la Garrotxa: “Del que es tracta és que de bon dematí la gent estigui informada que hi ha una vaga general. No es tracta de fer res estrany, sinó senzillament d’informar, i com més gent hi hagi i com més sensació donem d’unitat, més convencerem a la gent que va a treballar o que tenia ganes d’anar a treballar de no anar-hi”.

La segona acció serà una manifestació que sortirà a les 6 de la tarda del Parc de les Mores i acabarà als Jutjats d’Olot, on es llegirà un manifest. Per a la vaga de demà, el comitè ha preguntat a empreses, comerços, entitats i societat civil i assegura que per a aquesta convocatòria veu la societat garrotxina prou conscienciada.

Albert Banti, membre del comitè de vaga de la Garrotxa: “Les sensacions que tenim pel que hem parlat amb la gent són que efectivament la gent ho entèn. […] No comparteixo però puc entendre que hi hagi molts empresaris que públicament no expressin els sentiments d’aquest tipus però que internament els tinguin. Això vol dir que per una mica que els treballadors demanin, s’aturarà”.

D’altra banda, el comitè veu els sindicats majoritaris poc implicats en la causa, fet que ha volgut denunciar.

Albert Banti, membre del comitè de vaga de la Garrotxa: “Sí, es veuen poc implicats. Semblen el que se’n diu la veu de l’amo; ell no hi està posat, per tant el sindicat tampoc, però, és clar, a nosaltres és una cosa que ens sorprèn molt perquè el que es reclama en aquesta vaga és prou punyent com perquè es puguin ajuntar tots els sindicats”.

Demà coincidiran en una sola jornada una aturada de país pel judici als líders que van defensar el dret d’autodeterminació per a Catalunya i una vaga per reivindicar drets laborals. El comitè garrotxí vincula les dues convocatòries perquè considera que els sous baixos dels treballadors no els permeten accedir a l’habitatge digne que preserva la constitució que molts defensen.