L’Església de Sant Esteve d’en Bas celebra els 900 anys de la seva consagració

Festa grossa a la Vall d’en Bas aquest dissabte motiu de la celebració dels 900 anys de la consagració de l’església de Sant Esteve. La jornada començarà am l’ofici solemne a la mateixa església a partir de les 11 del matí i amb la presència del bisbe de Girona Francesc Pardo.

Conxi Pujol, Comissió Organitzadora 900 anys: ”Esperem que aquest dia a més a més del bisbe també ens vinguin alguns capellans que hem convidat. Són els antics que teniem i que han passat per la parròquia i esperem que també hi puguin assistir”

La diada seguirà amb pica-pica a la sagrera i cercavila amb la faràndula dels diferents pobles de la vall. Tot seguit el dinar i a la tarda, a partir de les cinc, activitats infantils. El moment més esperat però, sorpreses apart, arribarà amb el repic de campanes al mateix moment d’una quinzena de campanars del municipi, des dels que es troben als pobles fins als que es troben dalt de les muntanyes, com el de Sant Miquel de Castelló a Falgars.

Xavier Pallàs, musicòleg: “Cadascú tindrà el seu guió, s’hauran de controlar el temps amb el mòbil i haurà de funcionar. Tindrem campanars com el de Sant Esteve d’en Bas, evidentment, i altres dels pobles que conformen la vall i algunes ermites com les de Falgars o Sant Miquel de Castelló”

En el marc de les xerrades i conferències que s’estan duent a terme per aquest aniversari, el mateix Xavier Pallàs oferirà d’aquí a un mes una xerrada sobre les campanes de la vall i el seu patrimoni immaterial, com els diferents significats per cada campanar el fet de repicar-les manualment d’una manera o d’una altra.