L’olotí Jordi Fosas dirigirà la Fira Mediterrània de Manresa i no continuarà a l’Ésdansa

El garrotxí Jordi Fosas, expresident del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny dirigirà la Fira Mediterrània de Manresa. Ha estat escollit per concurs i, en els propers tres anys, s’encarregarà de dissenyar la programació de l’esdeveniment, centrat la cultura tradicional. Fosas també ha anunciat a Olot Televisió que no continuarà com a director del Festival Ésdansa.


Després que fa poques setmanes s’anunciés el seu relleu al capdavant del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de les Preses, l’olotí Jordi Fosas assumeix una nova responsabilitat professional. Ha estat escollit per concurs com a director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, un dels esdeveniments culturals més importants del país. En el seu nou càrrec, que ocuparà en els propers tres anys amb possibilitat d’allargar-lo dos més, Fosas haurà de dissenyar i executar la programació de la fira. Un repte que encara amb els objectius clars.

Jordi Fosas, Director Artístic Fira Mediterrània de Manresa: “Sobretot el concepte de mercat, que continuarem generant circuit i generant discurs, perquè normalitzem el fet que a totes les programacions culturals del país i a nivell internacional les propostes d’arrel tradicional hi siguin més presents”

Segons ha explicat, Fosas no compaginarà la seva tasca al capdavant del festival manresà amb la direcció del festival l’Ésdansa de les Preses, que assumirà l’actual comissió organitzadora.

Jordi Fosas, Director Artístic Fira Mediterrània de Manresa: “L’Ésdansa serà incompatible i crec que els dos projectes necessiten persones que hi dediquin tot l’esforç possible. Per sort a l’Ésdansa hi ha una comissió amb molta energia i il·lusió que podrà continuar la feina feta”

Amb més de dues dècades de trajectòria, la Fira Mediterrània de Manresa ha esdevingut un punt de trobada de la cultura popular, com a mercat estratègic de les propostes d’arrel. Enguany es celebrarà del 10 al 13 d’octubre.