Desenes de persones tallen la carretera de la Solfa d’Olot amb motiu de la vaga general

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat des de dos quarts de cinc del matí a la solfa en el marc dels actes de la vaga del 21-F a la Garrotxa. El tall ha afectat alguns conductors que volien entrar o sortir de la capital garrotxina i els vehicles han estat desviats per altres vies. Aquesta era la primera de les dues accions programades pel dia d’avui, abans de la manifestació d’aquesta tarda a les sis. El trànsit ha quedat reestablert a partir de les quatre de la tarda, després d’un dinar popular.


Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest matí a la rotonda de la Solfa per aturar les vies d’accés a entrada i sortida a la capital garrotxina. La vaga del 21-F era convocada per la Intersindical CSC per reivindicar els drets laborals, socials i polítics envers la situació política que viu el país. Aquesta era la primera acció programa a Olot pel Comitè de vaga, des de dos quarts de cinc del matí.

Pilar Tió, participant:”Creiem que havíem, de venir perquè la vaga es pogués defensar d’una manera més àmplia. Els Mossos d’Esquadra s’han comportat i ens han respectat i tot i que se’ns ha avisat que la vaga no és això [aquest tall], però nosaltres entenem que la vaga també és això i que la vaga també és donar suport, és la nostra visió.”

 Lluís Riera, Comitè de vaga:”Nosaltres bàsicament avui entenem que és una jornada més de lluita, ja que estem vivint un moment d’anomalia democràtica, total i absoluta. Hem de pensar que tenim una desena de persones que estan sent acusades de càrrec totalment injustos i considerem que és una lluita més per la democràcia,evidentment.”

Des de la CUP han lamentat la poca implicació d’algunes formacions polítiques i associacions que, segons ells, en principi donaven suport a la causa.

Lluís Riera, Comitè de vaga i regidor CUP Olot:”Lamentem la falta de suport per una part institucional, i considerem que això és un flac favor que entitats que han organitzat no participin activament d’aquesta acció que s’ha fet aquest matí.”

Els vehicles que venien d’Olot direcció Les Preses s’han hagut de desviar per altres vies a causa dels talls, la majoria per la carretera vella de Les Preses i Sant Roc. El mateix ha passat amb els conductors que venien de Les Preses i la Vall d’en Bas, informats en tot moment pels Mossos d’Esquadra.

La mobilització s’ha desconvocat a les 16h després d’un dinar popular. Segons ha informat l’ADL a través de les xarxes socials, els manifestants s’han desplaçat al local d’Òmnium per veure la declaració de Jordi Cuixart i han emplaçat als ciutadans a sumar-se a la manifestació prevista a les sis de la tarda del Parc de les Mores fins als jutjats d’Olot.

x