Les escoles garrotxines viuen la jornada de vaga amb serveis mínims i poc alumnat

Amb motiu de la vaga general convocada per aquest dijous, només 12 dels 450 alumnes de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú han anat a classe a primera hora del matí. En tots els centres educatius públics d’Infantil, Primària i Secundària de la comarca, s’han complert els serveis mínims que marca el Departament D’Educació de la Generalitat.

Pep Invernó, Director Institut Escola Salvador Vilarrasa Besalú: “La normativa és molt clara, marca un  mestre per cada sis alumnes i hem establert mínims perquè el professorat ha secundat majoritàriament la vaga”

La baixa assistència ha buidat les aules i no s’ha pogut fer classe amb normalitat, una situació que s’ha repetit també a la capital garrotxina. Les escoles públiques i concertades han fet serveis mínims i molts alumnes han faltat a classe.

Pel que fa a les llars d’infants, l’Ajuntament d’Olot ha garantit serveis mínims amb un 33% del personal i l’assistència de nens ha estat aproximadament d’un 25% segons el consistori.

El tall de la carretera a l’entrada d’Olot ha fet que s’hagués de suspendre el transport escolar de l’Institut Bosc de la Coma, l’Escola La Bòbila de les Preses, el Verntallat de la Vall d’en Bas i l’escola Joan XXIII.