5.000 garrotxins surten al carrer a la manifestació de la vaga del 21F

Uns 5.000 garrotxins segons la Policia Municipal van manifestar-se ahir pels carrers d’Olot en la manifestació convocada en el marc de la vaga general del 21 F. El gran volum de gent va fer que la marxa acabés al Firal, en el que va ser una mobilització històrica a la comarca, només superada per la del 3 d’octubre de l’any passat.


La jornada de vaga general d’aquest dijous va finalitzar amb una marxa multitudinària a Olot. 5.000 persones segons l’organització i la Policia Municipal van sortir a peu del Parc de les Móres a les sis de la tarda, en un recorregut pels carrers del centre de la ciutat. La intenció era que finalitzessin als jutjats, però l’elevada participació va fer que el comitè organitzador decidís desviar-se fins al Firal.

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa i membre comitè vaga: Tot i que ha fallat la part de so, ha anat molt bé. La gent està mobilitzada. Anava pensant que potser declarava en Jordi Cuixart i pensava: ‘Quina millor força que està aquí manifestant-nos per denunciar que l’autodeterminació no és delicte i que el judici és una farsa? ‘

Albert Bantí, ANC Olot i membre comitè vaga: Avui hem vist que quan la gent té un motiu per sortir al carrer, la gent surt i es manifesta.

La d’ahir va ser una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden a la capital garrotxina, juntament amb la de la vaga del passat 3 d’octubre. L’acte va deixar imatges tan impressionants com aquesta, del Firal d’Olot il·luminat amb els telèfons mòbils.

Les mobilitzacions de la vaga van començar ben d’hora al matí amb el tall de la carretera a la zona de la Solfa, que va afectar el trànsit de cotxes i camions fins les quatre de la tarda. La vaga es va notar especialment al sector educatiu i a l’administració. Les escoles van complir amb els serveis mínims marcats pel Departament però amb molt pocs alumnes a les aules. Els ajuntaments garrotxins van decidir tancar o garantir els serveis mínims als veïns. En el sector empresarial el seguiment va ser menor, però segons l’Associació de Comerciants d’Olot, que donava suport a l’aturada, més d’un 65% de les botigues van abaixar la persiana. Pel que fa als serveis sanitaris, un 28% dels treballadors del torn de matí de la Fundació Hospital d’Olot van secundar la protesta.

L’altra manifestació massiva de la jornada es va viure a Girona, que amb 70.000 participants va ser la més multitudinària de Catalunya.

 

 

x