Els recursos educatius de l’IME ofereixen visites guiades a les esglésies d’Olot

L’església del Tura d’Olot ha rebut una visita especial aquesta setmana. Nens i nenes d’Infantil, de 4 i 5 anys, han descobert els tresors que amaga en el seu interior en una sortida durant l’horari lectiu. És una de les activitats dels Recursos Educatius de l’Institut Municipal d’Educació que es fa amb la col·laboració de l’entitat Amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura. L’objectiu és obrir aquests espais a tots els ciutadans.

Carme Grau, Associació Amics de Sant Esteve i el Tura: “Calia obrir-se amb visites concertades i també a les escoles. Si els nanos coneixen el patrimoni, l’arribaran a estimar i son els que l’han de conservar perquè la gent en pugui continuar gaudint”

Cada visita a l’església olotina s’adapta a l’edat dels alumnes. En aquesta ocasió, els nens i nenes s’han estirat als bancs per poder contemplar tots els detalls del santuari, que ja han treballat prèviament a l’escola.

Carme Grau, Associació Amics de Sant Esteve i el Tura “El que es tracta és que descobreixin l’edifici i com és. No hi entrem a fons. Dos dies abans solo anar a l’escola, els hi passo un Powerpoint amb dibuixos… i quan venen ja coneixen els protagonistes de la història”

 

Aniol Sellabona, Tècnic Institut Municipal d’Educació: “Aquesta visita que es fa amb escolars de totes les edats permet conèixer un patrimoni que de vegades no es veu a simple vista i que és de tots els olotins i olotines i amaga moltes històries al darrera.”

L’any passat, gairebé 2000 infants i joves van passar per les esglésies de Sant Esteve i el Tura d’Olot. I és que, conèixer i estimar el patrimoni de la ciutat des de ben petits és clau per a poder conservar-lo en un futur.

x