Els usuaris de la biblioteca d’Olot creuen que cal un espai més gran

La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot ha fet un recull de les xifres d’assistents durant l’any 2018 i s’ha pogut constatar que hi van passar un total de 119.000 persones. Les enquestes als usuaris realitzades durant els darrers mesos de l’any passat per tal de conèixer les opinions dels usuaris respecte a l’espai i els resultats han estat que aquests consideren que la biblioteca ha quedat petita i el fons és insuficient.


En una roda de premsa convocada el passat dilluns 11 de febrer, la directora de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot va informar de les xifres d’assistents a l’establiment durant l’any 2018. Més de 119.000 persones van passar per la biblioteca i es van deixar un total de 74.064 materials en préstec. Unes xifres que demostren el gran flux de persones que hi passen diàriament, ja sigui només per fer un préstec o per quedar-s’hi a llegir o estudiar.

Carme Simón, Directora Biblioteca Olot: “Això vol dir una mitjana de 422 persones al dia, els diumenges no, però a banda dels diumenges els altres dies estem oberts”

A banda del recull de les xifres d’assistents, durant els darrers mesos de l’any 2018 també es van realitzar enquestes a 176 usuaris per tal de conèixer els seus interessos i la seva valoració respecte aquest equipament. Els resultats obtinguts indiquen que la biblioteca compta amb un públic fidel, ja que acostuma a retornar-hi, tot i que considera que l’espai és insuficient.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura: “Ens adonem que una de les principals coses que canviarien és l’espai, voldrien més espais i més diversos, consideren que és un espai en general encaixonat i que no hi ha suficient espai per fer-hi diverses activitats com es voldrien fer com si hi vols anar a fer una reunió, la biblioteca no hi té espai, si vols fer-hi una xerrada, la biblioteca no et pot cedir cap espai”

A banda d’una manca d’espai les enquestes també mostren que els usuaris consideren que el fons és insuficient. Demanen més varietat ja que en moltes ocasions només hi ha un sol exemplar de cada llibre i es crea una llarga llista d’espera. Tot i així, el projecte de la nova biblioteca ja està sobre la taula, un espai que tindrà lloc a l’antiga fàbrica de Can Sacrest i comptarà amb més de 3.000 quadrats repartits en diversos espais per afavorir la comoditat dels usuaris.

Pep Berga, Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot: “Que el 47% de les persones hi vagin a llegir això ens dona informació de la importància que té aquesta nova biblioteca que necessita la ciutat. Suposo que el mapa de lectura de Catalunya i que el seu dia va aprovar el Parlament ens diu que els metres de biblioteca que tenim pel nombre d’habitants que som, són molt insuficients”

La biblioteca és la base per a la formació del ciutadà, un espai per a tots els públics i gratuït. És per aquest motiu que el consistori remarca la importància del projecte de la nova biblioteca per oferir als assistents un establiment complert on hi puguin trobar més diversitat d’arxius i, en definitiva, poder gaudir d’una millor experiència.

Deixa un comentari