El ferit per la deflagració de la cisterna d’un camió a Olot es troba estable dins la gravetat a l’Hospital Vall d’Hebron

Continua a l’Hospital de la Vall d’Hebron, estable dins la gravetat, l’home ferit per la deflagració de la cisterna d’un camió que descarregava resina de poliuretà a pressió a l’empresa Irpol, situada a l’avinguda Europa d’Olot, al polígon del Morrot-Pla de Baix. L’avís als serveis d’emergència s’ha produït a les 9.50 del matí. L’home es trobava a la part superior de la cisterna comprovant si el buidatge d’un dels tres dipòsits havia estat correcte quan s’ha produït la deflagració. Ha patit cremades i un traumatisme craneoencefàlic produït per una de les tapes de la cisterna disparada per l’ona expansiva.

Gabriel Marzo, sotscap territorial de la Regió d’Emergències de Girona: “Estava comprovant que el buidatge havia estat correcte i ha estat quan s’ha produït l’explosió. Ha patit cremades i una de les tapes de la cisterna amb la deflagració li ha donat un cop a la cara”.

A banda, del ferit crític, la deflagració ha causat afectacions materials al sostre de l’empresa i algunes bigues. El fet ha obligat a evacuar els treballadors de l’empresa, tot i que l’edifici no ha patit danys estructurals, segons han informat Bombers de la Generalitat. L’empresa del costat ha patit també petits desperfectes al sostre que no han fet necessària cap evaquació.

Gabriel Marzo, sotscap territorial de la Regió d’Emergències de Girona: “No té problemes estructurals però sí que el sostre ha volat i hi ha un parell de bigues que han resultat afectades. L’incendi ha estat molt petit, molt poca cosa. El que ha estat important ha estat l’ona de pressió, que ha provocat els desperfectes. S’ha evacuat la pròpia empresa. L’empresa del cantó té petites afectacions a la taulada, però molt petites, i no ha calgut evacuar-lo”.

Els Mossos d’Esquadra investiguen en aquests moments les causes de la deflagració en un dipòsit que havia quedat buit i on normalment s’hi troben diversos tipus de gasos, segons han informat Bombers de la Generalitat.

Gabriel Marzo, sotscap territorial de la Regió d’Emergències de Girona: “Aquí és natural que hi hagi gasos i semblaq que han estat els que han explotat. Les causes encara les desconeixem”.

Fins al lloc dels fets s’han traslladat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han arribat en molt pocs minuts per la proximitat en què es troba el parc, a més de dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Empergències Mèdiques. L’accident ha obligat a tallar l’avinguda Europa en els dos sentits. Els vehicles que hi volen accedir són desviats pel carrer de França.

Deixa un comentari