Del 28 al 31 de març el MOT 2019 portarà Olot a una vintena d’escriptors del Mediterrani

Ahir el Festival MOT es va presentar a Barcelona, Girona i Olot donant tots els detalls de la programació d’aquesta sisena edició. Enguany començarà a Olot, el 28 de març i acabarà a Girona el 6 d’abril. De la quarantena d’autors que participen aquest 2019 al festival, la meitat es podran veure a la capital garrotxina.


La sisena edició del Festival MOT començarà a Olot el proper 28 de març. Durant quatre dies, fins al diumenge 31 a la ciutat hi haurà converses entre una vintena d’autors, entre ells Marcello Fois, Mazen Maarouf i Mircea Cartarescu així com també Josep Piera, Adrià Pujol i Maria Belmonte.

Pep Berga, Regidor de Cultura Aj. Olot: “Són noms que van acompanyats a històries determinades. Un parlant del paisatge de la mediterrània, un altre parlant del drama de la mediterrània…. És a dir aquests temes que ens acaben portant a aquestes converses, que és el model del MOT: un escriptor o escriptora acompanyats d’un moderador que moltes vegades també és escriptor o traductor o editor”

La Sala El Torín tornarà a ser el centre neuràlgic del MOT, excepte per al Ver-MOT, que es celebrarà al Líquid, en el que serà l’única concessió a la poesia del comissari, Mauel Forcano que és poeta i traductor.

Després d’Olot el MOT es traslladarà a Girona, on durant tres dies, del 4 al 6 d’abril s’hi donaran cita una vintena més d’autors. En total 40 escriptors amb un mar en comú: el Mediterrani.

Manuel Forcano, Comissari MOT 2019: “Que el MOT 2019 es dediqui a la Mediterrània és una oportunitat per portar autors de totes les ribes que ens facin entendre que el que expliquen, que el que són, que el que pensen no és tant diferent que el que nosaltres fem, expliquem, mengem, sentim… perquè nosaltres som també aquesta cultura mediterrània, per bé que durant molts segles per vicissituds històriques i religioses se’ns ha mantingut d’esquena”

El MOT s’organitza any rere any entre l’Ajuntament d’Olot i el de Girona i enguany per la temàtica que tracta, a més del suport habitual de les administracions gironines i catalanes, compta amb la col·laboració de l’Institut Europeu del Mediterrani i l’Institut d’Estudis Baleàrics.