Ja hi ha 19 empreses acreditades com a Lingüísticament Responsables a la Garrotxa

El Projecte de les Empreses Lingüísticament Responsables es va posar en marxa l’any 2016 com a resultat de la col·laboració entre l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci per a la Normalització Lingüística per tal de poder acreditar a les empreses que inclouen la gestió lingüística dins la responsabilitat social empresarial.


El projecte consta de quatre fases, a la primera es va treballar la imatge externa de l’empresa com la pàgina web, l’atenció al client o la publicitat, a la segona es van treballar les comunicacions sobre com tenir en català els documents de més difusió externa i la formació del personal per poder treballar els recursos en la mateixa llengua. La tercera fase s’iniciarà pròximament i té la intenció de valorar els coneixements del personal, si aquests no estan formats en català, poder-los oferir la oportunitat d’aprendre’l. I la quarta fase serà la relació de l’empresa amb la cultura del territori.

Josep Planas, Coordinador de Dinamització i Assessorament del Centre de Normalització Lingüística de Girona: “Que l’empresa d’alguna manera participi d’alguna manera amb activitats culturals i lingüístiques del territori, per exemple, a través del voluntariat per a la llengua. Una mica aquest és el procés que anem mirant de fer cada any i incorporar una fase nova”

El projecte forma part de la campanya ‘Català i empresa. Ja estàs al dia?’ i enguany ja compta amb 19 empreses que rebran l’acreditació.

Eduard Llorà, Turisme Garrotxa: “El primer any vam tenir sis empreses, cinc d’Olot i una de la Garrotxa que van apostar per aquesta línia i aquesta any tenim 13 empreses, sis d’Olot  set de la Garrotxa que també han apostat pel tema del lingüísticament responsables”

 

Josep Planas, Coordinador de Dinamització i Assessorament del Centre de Normalització Lingüística de Girona: “La majoria d’empreses adherides són del sector terciari, són de turisme, tot i que últimament s’han començat a incorporar empreses d’altres tipus”

El termini per adherir-se a la iniciativa finalitzarà el proper 28 de febrer i poden trobar tota la documentació necessària a la pàgina web www.dinamig.cat.

x